AAK u Prizrenu izrečena kazna zbog nepoštovanja antikovid mera, Samoopredeljenju u Prištini

Kazna antikovid mere AAK PRizren
FOTO: Edon Mućaj

Opštinski inspektorat u Prizrenu izrekao je novčanu kaznu u iznosu od 2.000 evra stranci Ramuša Haradinaja, Alijansi za budućnost Kosova.

Novčana kazna je izrečena zbog nepoštovanja mera protiv koronavirusa tokom predizbornog skupa koji je organizovan u ovom gradu, potvrdio je direktor inspekcije u opštini Prizren Edon Mućaj (Muçaj).

„Kazna u iznosu od 2.000 evra za AAK. Sačuvajte zdravlje građana Prizrena. Isto ćemo postupati prema svakom političkom entitetu“, poručio je je Mućaj u objavi na Fejsbuku.

Kazna ovom političkom subjektu izrečena je samo jedan dan nakon zvaničnog početka predizborne kampanje na Kosovu, a koja nezvanično traje već nedeljama.

AAK nije jedina stranka kojoj je danas izrečena kazna zbog nepoštovanja antikovid mera.

Samoopredeljenje je takođe kažnjeno u iznosu od 2.000 evra, od strane Prištinske inspekcije, a zbog skupa koji je organizovan u ovom gradu. Juče je takođe kažnjena i PDK u istom iznosu.

Na Kosovu je do sada bila najaktivnija Prištinska inspekcija u kažnjavanju političkih partija zbog nepoštovanja antikovid mera na predizbornim skupovima. Do sada je, prema dostupnim podacima, izrekla najmanje deset kazni u iznosu od 2.000 evra.

Pročitajte još:

Mediji: Stranke ignorišu antikovid mere; Prištinska inspekcija: Izrečeno sedam kazni, najviše LDKPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.