17 godina rada, izveštavanja i nezavisnog novinarstva RTV Kima

Radio Kim obeležio je u nedelju 17 godina rada. "Misija RTV Kim je još uvek ista. Nepristrasna informacija udaljena od svake političke primese i usmerena prema potrebama građana," kaže direktor kuće Isak Vorgučić.

Radijski program počeo je da se emituje 17.decembra 2000. godine kao “potreba da se ljudima na Kosovu, srpskoj zajednici, pruži neka drugačija vrsta informacije, za razliku od one koju su u to vreme plasirali državni mediji,” kaže Vorgučić.

"Nakon 17 godina misija RTV Kim je još uvek ista, nepristrasna informacija udaljena od svake političke primese i usmerena prema potrebama građana, rešavanju svakodnevnih problema, od komunalnih, zdravstvenih, pa sve do problema koja su vezana za visoko političko odlučivanje," kazao je direktor kuće.

Mediji u teškoj situaciji

Vorgučić ističe da je medijska situacija i finasiranje medija na Kosovu izuzetno teško.

"Mediji, uključujući naš, jedva opstaju. U tom smislu pred nama je jedan neizvestan period kako će to sve da se odvija, da li će mediji u ovakvom sastavu i obliku uspeti da se održe i naredne godine," kazao je on.

Radio Kim je prerastao u RTV Kim i spektru svojih medija pridružio kablovski TV kanal 2013. godine.

Hodžićeva čestitala godišnjicu

Šefica Opštinske administracije Severna Mitrovica Adrijana Hodžić čestitala je 17 godina postojanja i rada Kim radija.

"Verujem da ćete i u budućnosti ukazivati na probleme koje je neophodno rešavati u našem društvu. Nadam se nastavku saradnje i još jednom čestitam 17. rođendan," navela je Hodžićeva.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.