16 policijaca preminulo od posledica kovida od početka pandemije

korona mere kovid mitrovica
FOTO: KoSSev

Od početka pandemije koronavirusa inficirano je 1.560 policijaca, dok je njih 16 preminulo usled posledica kovid-19, saopštila je Kosovska policija, a preneli prištinski mediji.

Od ukupnog broja registrovanih slučajeva, trenutno je aktivno 117.

Iz policije poručuju da su preduzeli niz akcija kako bi zaštiti policijske službenike od virusa i izradili operativnu policijsku naredbu.

„Kosovska policija je u cilju zaštite svih policajaca, u vezi sa situacijom oko koronavirusa preduzela trenutne mere aktivnostima Direkcije policijskih zdravstvenih službi kao što su dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija u policijskim objektima, uključujuću granične prelaze i policijske stanice…“, poručili su.

Kako dodaju, pripadnike policije opremili su i svakodneno opremaju maskama i sredstvima za dezinfekciju.

Iz policije dodaju da su od avgusta meseca 2020. godine, kada je na snagu stupio zakon o sprečavanju kovid-19 do 8. marta izrekli više od 145.000 novčanih kazni zbog nepoštovanja epidemioloških mera.

Podsetili su da je nedavno i policija ojačana sa još 200 kadeta.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.