11 mitrovičkih studenata dobilo stipendije

Jedanaest studenata iz Kosovske Mitrovice, sa prosečnom ocenom iznad 8.5, potpisalo je danas ugovore o stipendiranju sa predstavnicima Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica. Stipendije u iznosu od 8.000 dinara primaće 10 meseci. 

Jedna od stipendista, Teodora Ilić – studentkinja treće godine Filozofskog fakulteta na katedri za sociologiju, kaže da je stipendija nagrada za njen trud.

"Svakom znači da se na neki način nagradi trud. To nam je jedan od podsticaja da svake godine budemo sve bolji i bolji," kazala je Ilić.

Rang listu dobitnika studentskih stipendija možete pogledati OVDE.

Sličnu poruku imala je studentkinja šeste godine Medicinskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, Marija Jevtić. Ovo je treći put da dobija stipendiju.

"Neka vrsta nagrade za naš trud i rad, sve se, ipak, na neki način isplatilo. Pravično je odrađeno, uzeti su prosek ocena i godina studija i bodovano je prema konkursu i evo već treću godinu sam na toj rang listi. Stvarno mi mnogo znači, a svakog studenta oraspoloži bilo kakva novčana naknada s obzirom na to da, koliko god da nas roditelji finansiraju, uvek nam je neophodno još nešto. Stimuliše nas da se dalje školujemo i da budemo bolji," rekla je ona.

A predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, koji je studentima i uručio ugovore, ističe da lokalna samouprava čini "sve da se položaj mladih poboljša".

"Naš glavni cilj jeste da se ujedinimo, da napredujemo i pobeđujemo, a Srbija će zapravo pobediti ovde tako što ćemo vam omogućiti egzistenciju, stvaranje porodice, bolju perspektivu i da se na neki način svi vi odužite gradu kroz vaše znanje i struku," kazao je Spirić. 

Stipendije je studentima čestitala i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Svetlana Pindović, uz želju da broj dobitnika stipendija iduće godine bude veći, a njihov prosek viši. 

Stipendije za studente sa prebivalištem na teritoriji Kosovske Mitrovice obezbedio je mitrovički privremeni organ.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.