Zlatna Milica Mandić na Olimpijadi u Tokiju

Foto: Reuters

Srpska tekvondistkinja, Milica Mandić, upravo je osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 67 kilograma na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020, pobedivši u finalu protivnicu Koreanku Dabin Li sa 10:7.

Mandićeva, koja je do finala stigla kroz tri veoma dobre borbe. Prvo je pobedila Kenijku Fejt Ogalo sa 13:0, zatim je bila bolja od Poljakinje Aleksandre Kovalčik sa 11:4 i u polufinalu Alteu Loran iz Francuske (7:5).

Milica se drugi put vraća sa olimpijskim zlatom i najpoznatija je srpska tekvondistkinja. Prvu je osvojila pre devet godina na Olimpijskim igrama u Londonu.

 

 


Ovo je treća medalja za srpske sportiste na Olimpijadi u Tokiju.

U subotu je srpska tekvondistkinja Tijana Bogdanović osvojila bronzu, a nešto ranije i srpski strelac, Damir Mikec – srebro, a očekuju se i nove medalje.

Srpski basketaši ušli su u polufinale, pobedivši Rusiju u poslednjem meču grupne faze. Polufinalni meč očekuje se sutra.

Srpski plivač, Andrej Barna, takođe se plasirao u polufinale u disciplini 100 metara kraul, a u kvalifikacionoj trci bio je peti.

Kosovska reprezentacija za sad na Olimpijskim igrama ima osvojene dve zlatne medalje i to u džudou – Nora Đakova (Gjakova) i Distria Krasnići (Krasniqi). Kosovske džudoke, zajedno sa Meljindom Keljmendi su svetske i evropske šampionke.

Ovo je ukupno treća medalja sportista sa Kosova sa Olimpijade. Prvu – zlatnu, osvojila je Meljinda Keljmendi (Kelmendi) na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

Prethodnih dana na društvenim mrežama, listom se u talasu čestitki i pohvala kosovskih sportistkinja ističe i uspeh na trenutnoj rang listi 10 „najmoćnijih“ reprezentacija na Olimpijadi u Tokiju.

Prema trenutnom skoru, kosovska reprezentacija nalazi se na 10 mestu, dok je srpska za sada na 15. poziciji.

Kosovska olimpijska reprezentacija je svoj debi imala 2016. godine u Riju, nakon što je 2014, postala olimpijska članica i to jednoglasnom odlukom svih učesnika MOK-a, bez prisustva srpskog predstavnika Olimpijskog saveza Srbije, Vlade Divca, ali koji nije ni uputio zvaničan protest na članstvo Kosova.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.