"Život profesiji u zalog": U Gračanici sutra o stradalim i nestalim novinarima na KiM-u

Memorijalno veče posvećeno nestalim, ubijenim, otetim i upokojenim novinarima, u periodu od 1999. godine do danas, biće održano sutra u Gračanici. Na večeri, pod nazivom "Život profesiji u zalog", o svojim kolegama govoriće predsednik Društva novinara Kosova i Metohij, Budimir Ničić, generalni sekretar Udruženja novinara Srbije, Nino Brajović, novinari Đorđe Jevtić, Svetislav Vlahović i Jasmina Stojković.

Memorijalno veče biće prilika, dodaju, i da se govori o opasnostima, težini i načinu izveštavanja o, i sa Kosova i Metohije.

Svojevrsni novinarski omaž, u organizaciji Društva novinara Kosova i Metohije, Udruženja novinara Srbije i Doma kulture "Gračanica", biće održan u galeriji Doma kulture, u 19 časova.


Među novinarima koji su nestali i ubijeni na KiM-u od 1998. su – Marjan Melonaši, nestao 9. septembra, pre 16 godina, Đuro Slavuj i Ranko Perenić – nestali 21. avgusta 1998, Ljubomir Knežević – otet 6. maja 1999. godine, Aleksandar Simović – nestao 21. avgusta 1999, fotoreporter Momir Stokuća – ubijen 21. septembra '99, medijski radnik Milo Buljević – otet 25. juna '99, kao i Bekim Kastrati ubijen 2001. i Bardilj Ajeti ubijen 2005. godine.


 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.