Ziba demantovao: Sastao sam se sa poslanicom AAK, ali nisam vršio pritisak da glasa za Osmani

Osmani predsednica nova

Poslanik Samoopredeljenja, Saljih Ziba, demantovao je navode lidera AAK, Ramuša Haradinaja, da je bio „posrednik“ za kupovinu glasova stranke Aljbina Kurtija. Sa druge strane, priznao je da se sastao sa jednom poslanicom AAK, ali je negirao da je vršio pritisak na nju da glasa za Vjosu Osmani.

Nakon što je Vjosa Osmani izglasana krajem prošle nedelje za novu kosovsku predsednicu, više opozicionih poslanika optužilo ju je, kao i Samoopredljenje, za „pljačku“ i „švercovanje glasova“.

Sinoć se oglasio i Ramuš Haradinaj, navodeći konkretno ime osobe koja je navodno „kupovala“ glasove za Osmani – poslanik Samoopredeljenja, Saljih Ziba. Naznačio je da je Ziba vršio pritisak na poslanike njegove stranke.

Ujedno je danas poručio da je glas poslanice AAK-a Aljbene Reštiaj deo ove „trgovine glasovima“.

Stranka AAK odbila je prošle nedelje da uzme učešće u glasanju za izbor novog predsednika. Međutim, poslanica ove stranke, Aljbena Rešitaj (Albena Reshitaj), odbila je da ispoštuje stav stranke i ostala je u skupštini tokom glasanja.

Ziba je danas za Kohu, međutim, demantovao ove navode.

Kaže da je na ovaj način Haradinaj pokušao da ga etiketira, dodajući ujedno da mu je „žao na koji nivo je pao“ lider AAK.

„Praksa kupovine glasova stvar je prošlosti i možda, uključujući i samog Haradinaja, ali ne mene lično, niti subjekta kom pripadam“, dodao je.

Potvrdio je, međutim, da se prethodno sastao sa jednom poslanicom AAK, Aljbanom Bitići (Albana Bytyqi), ali, kako kaže, nije vršio pritisak na nju da glasa, već su samo pili kafu.

„Pošto sam ja iz Suve Reke i druga dva poslanika AAK-a su iz Suve Reke, jedna od poslanica je sestra jednog člana rukovodstva ogranka LVV čiji sam ja predsednik. Jednog dana smo pili kafu sa poslanicom Aljbanom Bitići-Kući, ali nije bilo navođenja, nije bilo čega, osim razgovora o trenutnoj političkoj situaciji. Mislim da sam tokom razgovora shvatio da je njeno uverenje da treba da glasa za nju, poštovala je stav stranke koji i ja poštujem“, kazao je.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.