Zeri: Haradinaj obećao poseban zakon za Mitrovicu

Foto: Fejsbuk stranica Ramush Haradinaj

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Vršilac dužnosti premijera i kandidat ispred koalicije AAK-PSD za novi mandat, Ramuš Haradinaj, obećao je da će Mitrovica dobiti poseban zakon baš kao i Priština i Obilić.

Ovo obećanje dao je prvi put u Mitrovici, na skupu pred građanima ovog grada.

Kako se navodi u saopštenju, Haradinaj je rekao da Mitrovica, poput Prištine kao glavnog grada i Obilića – industrijskog za proizvodnju električne energije, Mitrovica takođe ima svoje specifičnosti, te zaslužuje zakon.

„Vidite, postoje dve specifičnosti. Specifičnosti su osetljivost nedavnih događanja, nazivam ih malo težim, osetljivim – teritorijalna celovitost i pod dva – da li znate da Obilić uzima novac direktno zbog činjenice da ugalj koji se izvlači u Obiliću proizvodi energiju, dakle, jedan procenat ide opštini. Mi možemo da priuštimo da jedan procenat profita Trepče ne šaljemo u državni budžet, već da ostavimo opštini Mitrovica“, rekao je Haradinaj.

Haradinaj je rekao da dvojica kandidata za premijera koji dolaze iz Mitrovice, Kadri Veselji iz PDK i Vjosa Osmani iz LDK, nikada nisu razmišljali da to urade za svoj grad.

„Dva kandidata koja kažu da su iz Mitrovice, nikada nisu razmišljala o Zakonu o Mitrovici. A ono što vam ovde kažu je ‘kada je PDK dobro, Mitrovica je dobro’. Koliko je bila dobra PDK, upropašćena je Mitrovica. Zato se opametite i shvatite, jer je tako ispalo. Ako do sada niste shvatili, kada onda“, upitao je Haradinaj.

KoSSev: Predsednik AAK-a, Ramuš Haradinaj, boravio je juče u Mitrovici povodom svoje predizborne kampanje. Tada je, kako je prenela Koha, ujedno poručio da je Mitrovica „kao i čitavo Kosovo, jedna i nedeljiva“. O tome čitajte u:

Haradinaj: Mitrovica ostaje jedna i nedeljiva

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.