Željko Joksimović za pravoslavnu Novu Godinu peva u Kosovskoj Mitrovici

Direktor kancelarije za KiM, Marko Đurić, pozvao je jutros u jutarnjem programu TV Pink "građane, bez obzira na nacionalnost" na "spektakularnu" proslavu pravoslavne Nove godine u Kosovskoj Mitrovici, najavljujući da će Željko Joksimović održati koncert. Najavio je i ulicu otvorenog srca u ovom gradu.

"Želimo da pokažemo da, iako smo mali narod, imamo svoju Novu godinu, svoju tradiciju i veoma nam je stalo da je održimo. Doček će biti spektakularan, nastupiće Željko Joksimović, a imaćemo i vatromet u ponoć. Pozivamo sve građane, bez obzira na nacionalnost, da dođu i proslave sa nama," rekao je Đurić, govoreći o dočeku pravoslavne Nove godine u Kosovskoj Mitrovici 13. januara.

Đurić je za 14. januar najavio i ulicu otvorenog srca u ulici Kralja Petra I. Ta manifestacija u Kosovskoj Mitrovici biće održana po treći put, po ugledu na istoimenu manifestaciju u Beogradu.

Odlukom lokalne skupštine prošle godine, a uz podršku Kancelarije za KiM, najavljeno je da će upravo deo ulice Kralja Petra, u kojem se organizuje manifestacija Ulica otvorenog srca (trg Metohija – glavni most) postati pešačka zona, te će to biti, kako je tada najavio direktor Kancelarije, Marko Đurić – "mitrovička Knez Mihajlova."

"Lep vesnik svega toga (odluka lokalne skupštine i podrška Kancelarije za KiM, prim. red.), nešto što će svi građani Kosova i Metohije moći da vide jeste da će u ovom najvećem urbanom sedištu našeg naroda na Kosovu i Metohiji, već za nekoliko dana početi radovi na izgradnji nečega što nazivamo mitrovičkom 'Knez Mihajlovom'," kazao je tada Đurić.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.