Zdravstveno stanje Olivera Ivanovića alarmantno

Izvor: RTK 2 (tekst na srpskom originalno preuzet sa www.rtklive.com)

Zdravstevno stanje Olivera Ivanovića, predsednika GI "SDP" je alarmantno, potvrđeno je za RTK 2 iz kancelarije ove političke opcije.

Supruga Olivera Ivanovića, Milena Popović-Ivanović, potvrdila je za RTK 2 da je zdravstveno stanje njenog supruga znatno pogoršano. Ona ističe da je Ivanović pod nadzorom Euleksovog lekara, ali je uputila zahtev za još jednu posetu u toku nedelje. Ukoliko bude potreban pregled ličnog lekara, rekla je, zatražiće i to.

"Njegovo stanje se naglo pogoršalo. On je jako loše. Ima srčanih problema, čestu aritmiju i povišen krvni pritisak, što je i ranije bio slučaj, ali ne tako često. On dvadeset dana uopšte nije izašao iz svoje ćelije, tako da je njegovo stanje alarmantno", rekla je Milena Ivanović.

Potpredsednica GI SDP, Ksenija Božović, ističe da je moguće da je na zdravstveno stanje Olivera Ivanovića uticala odluka o njegovom premeštaju iz Prištine u Mitrovicu.

"Sve je bilo završeno do momenta kada se neko setio da treba da uloži prigovor na rešenje koje je odobreno za prelazak. To su sve dodatni pritisci, normalno politički. Ja neću da ulazim detaljnije u to, vreme će pokazati. On je čovek u 61. godini i to može da ostavi posledice na njega", rekla je Božovićeva.

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za Kosovo, Aleksandar Vulin, kaže da rade sve što je u njihovoj moći da se slučaj Olivera Ivanovića, ali i ostalih uhapšenih što pre reši.

"Mi očekujemo bar taj gest dobre volje da se gospodin Ivanović premesti iz zatvora gde se sada nalazi i pređe bliže svojoj porodici, i da bude u sredini gde neće morati da se plaši za sopstevnu bezbednost. To je nažalost van domašaja Vlade Republike Srbije da mi odredimo gde će da bude i šta će da radi, ali to zahtevamo", rekao je Vulin.

Oliveru Ivanoviću jednomesečni pritvor ističe 27. februara, četiri dana posle trećeg kruga lokalnih izbora u Severnoj Mitrovici. Iz građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda apeluju na Vladu Republike Srbije i Međunarodnu zajednicu da učine sve da se Ivanović brani sa slobode i da sudski proces ide svojim tokom.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.