Zbog „Veseli se srpski rode“: TS Kosova prijavio tim Srbije

FOTO: Ilustracija

Vest je ažurirana

KoSSev: U međuvremenu, više medija u Prištini javilo je da je Dejvis kup uklonio snimak sa ovom pesmom sa svog sajta.

Teniski savez Kosova prijavio je Teniski savez Srbije i Dejvis kup reprezentaciju Srbije zbog pesme koja je pratila izlazak srpskih tenisera na teren pred meč četvrtfinala protiv Velike Britanije.

List „Koha Ditore“ navodi da je pesma Danice Crnogorčević „Veseli se srpski rode“ u kojoj se pominju Prizren i Rumunije „neonacistička“ i da tim Srbije mora da bude kažnjen zbog provokacija.

„Neverovatno je da se takve provokacije neonacističkim pesmama dešavaju na velikim sportskim događajima, posebno na Dejvis kupu koji je zapravo Svetsko prvenstvo u tenisu. Zato je ITF kao organizator takmičenja odgovoran za ovu provokaciju države Kosovo“, navedeno je u saopštenju Teniskog saveza Kosova.

Dalje se u saopštenju navod da će TSK u saradnji sa državnim institucijama podneti i zvaničnu žalbu Međunarodnoj teniskoj federaciji, Međunarodnom olimpijskom komitetu i svim drugim relevantnim institucijama.

TSK dodaje da ovo „nije prvi prestup“ Novaka Đokovića koji je u maju na Rolan Garosu na kameri napisao „Kosovo je srce Srbije“ ali i da se oglašavao povodom sukoba do koga je došlo u Banjskoj 24. septembra.

Burne reakcije izbor pesme srpskog tima izazvao je i na društvenim mrežama, kako sa Kosova, tako i iz Crne Gore, Austrije…

SportKlubPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.