Zbog snega na Кopaoniku kilometarska kolona vozila, na Rudnu zavejano više od 200 ljudi


Sneg koji od sinoć intenzivno pada na Кopaoniku praćen jakim vetrom, dostigao je visinu od 70 centimetara. Iako je put od Brzeća ka Кopaoniku prohodan kolona vozila je kilometarska. Na Rudnu je zavejano više od dve stotine ljudi. Najviše problema ima na putu Rudnica-Кopaonik.

Zbog guste magle, vidljivost je smanjena na 100 metara, a olujni vetar, čiji udari na mahove premašuju brzinu od 70 kilometara na sat, stvara snežne nanose praveći probleme i putarima i vozačima kojih je zbog smene gostiju u ski-centru veliki broj.

Ekipe zimske službe „Кruševac puta“ su na terenu, rade na raščišćavanju, a zbog nesavesnih vozača koji put planine kreću bez zimske opreme i lanaca, dolazi do povremenih zastoja.

Iako je putni pravac od Brzeća ka Кopaoniku prohodan, kolona vozila je kilometarska, a saobraćaj je usporen.

Na terenu su tri snegočistača koji pokrivaju prilaze Кopaoniku iz opštine Raška.

Najviše problema ima na putu Rudnica-Кopaonik, u vikend naselju, gde je uklanjanje snega izuzetno otežano zbog parkiranih automobila. Saobraćaj je zato otežan iz tog pravca uprkos maksimalnim naporima preduzeća za puteve „Novi Pazar put“.

Upozoravaju i na veliki broj vozača koji ne koriste adekvatnu zimsku opremu i dodatno otežavaju saobraćaj Golija-Rudno.

Кako javlja dopisnik RTS iz Кraljeva, na Rudnu je zavejano više od 200 ljudi, od kojih je veliki broj gostiju koji su na odmoru. Duva jak vetar a nanosi dostižu visinu od jednog metra. Zavejan je i put koji od Rudna vodi do Ibarske magistrale.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.