Zbog radova saobraćaj na putu Preoce-Ugljare obustavljen do daljnjeg

Proteklog vikenda započeli su završni radovi na rekonstrukciji i izgradnji  deonice Ugljare – Preoce, puta koji povezuje ove dve srpske sredine u opštini Gračanica. Saobraćaj će i danas na ovoj deonici biti obustavljen, saopšteno je iz ove opštine. U obaveštenju kosovske opštine Gračanica, ne precizira se i vreme kada će planirani radovi biti završeni.

Рut  koji povezuje ove dve srpske sredine zahtevao je rekonstrukciju zbog veoma lošeg stanja, sa puno udarnih rupa. Radove finansira opština Gračanica preko grantova vlade Kosova, u vrednosti od 264.000 evra. Prema rečima odgovornog lica za izvođenje projekta, Vladice Trajkovića, predviđeno je asfaltiranje puta u dva sloja a kolovoz će biti širok 5,5 metara.

"Izgradnjom ove saobraćajnice stvoriće se uslovi za bolju saobraćajnu komunikaciju čime će se znatno poboljšati kvalitet života i sigurnost građana koji žive na području Ugljara i Preoca”, navodi se u ovom obaveštenju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.