Zbog duga za vodu izvršitelji posećuju domaćinstva u Goraždevcu

Česma
FOTO: Radio Goraždevac i Radio Mitrovica sever

Stanovnici Goraždevca tvrde da nemaju regulisan odnos sa regionalnom kompanijom za vodosnabdevanje „Hidrodrini“. Ugovori i regulisanje plaćanja u prošlosti nisu mnogo zanimali građane, a ni kompaniju „Hidrodrini“, zbog čega su pokrenuti postupci pred javnim izvršiteljem. Nudimo rešenje poručuju iz vodovoda.

Nisu retki slučajevi u Goraždevcu kojima je javni izvršitelj pokucao na vrata zbog duga gradskom vodovodu. Ti računi su uglavnom astronomski tvrdi većina sagovornika Radio Goraždevca i Radio Mitrovice Sever.

„Došlo mi je da platim blizu hiljadu evra, kao da sam potrošio tri hiljade kubika vode, ali to nije tačno. Već pet godina niko nije došao da mi učita vodomer. Otišao sam u vodovod, ja i komšija koji ima isti problem, da se žalimo. Oni su mi rekli da ne mogu ništa da urade, da moramo na sud. Za sada to stoji tako, ništa ne znamo šta se dešava“, rekao je Dušan Dašić iz Goraždevca.

Problem neplaćanja vode je višedecenijski. Dašić kaže da će se upravljati onako kako se celo selo dogovori.

“Ja hoću da platim onako kako se bude dogovorilo celo selo. Ne bežim od toga, ali ja sam da platim, a da drugi ne plaćaju – to neću”, ističe Dašić.

Slične probleme poput Dušana ima i Vukadin Bukumirić, koji je kratko rekao da su zajednički podneli prigovor na odluku izvršitelja u Peći.

„Predstavnik sela je u ime svih nas podneo žalbu ali je ona iz nekog razloga odbijena“, kratko je rekao Bukumirić.

KRU-Hidrorini
FOTO: Preuzeto sa zvanične FB stranice KRU Hidrodrini

Žalbu na odluke izvršioca o prinudnoj naplati duga u ime svih građana podneo je predstavnik srpske zajednice i član Odbora za zajednice u opštini Peć, Miloš Dimitrijević.

“Trudićemo se da nađemo najbolje rešenje za naše građane. U prošlosti nije ništa urađeno kada je ovaj problem u pitanju. Predstavnici vodovoda kao ni sami građani nisu ovaj problem uzimali za ozbiljno pa je sada i vodovod u problemu – jer ne može da integriše korisnike iz Goraždevca, i građani jer ne mogu da plate previsoke račune koji su uzimani paušalno”, rekao je Miloš Dimitrijević koji je i član odbora za zajednicu u Opštini Peć.

Dimitrijević je rekao da je više puta o problemu vodosnabdevanja razgovarao sa direktorom regionalnog vodovoda Agronom Tiganijem, što i sam Tigani potvrđuje i dodaje da u saradnji sa opštinom traže rešenje.

„Na sastanku Borda u opštini sam rekao da bi trebalo da nađemo rešenje, stari inkasant koji je otišao u penziju nije redovno očitavao brojila, ali mi znamo, i građani znaju da se treba mesečno plaćati po 5, 6 evra“, kaže Tigani za Radio Goraždevac i Radio Mitrovica Sever.

Direktor regionalne kompanije za vodosnabdevanje „Hidrodrini“, potvrdio je da je jedan broj građana prijavljen izvršiteljima.

„Imali smo dosta sastanka sa predstavnikom u Goraždevcu. Neki građani su poslati kod izvršitelja i to je bilo interno. Predložili smo da naprave žalbu i obaveze prema izvršiteljima bi prestale“, kaže Tigani.

Tigani ipak dodaje da se dug mora platiti a za to ima i konkretan predlog.

„Dug se mora platiti. Moj predlog bi bio da se plati potrošnja u poslednjih godinu dana, i da se od toga počne. Mislim da je to najbolja opcija. Videćemo narednih meseci šta ćemo da se dogovorimo, na tome radimo“, kaže Tigani.

Iz regionalnog vodovoda „Hidrodrini“, poručuju da je najbitnije da vode ima 24 sata a da će svima koji ne plaćaju, voda automatski biti isključivana.

Radio Goraždevac i Radio Mitrovica Sever

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.