Završeno uređenje platoa ispred škole u Orahovcu

FOTO: Kancelarija za KiM

Završena je rekonstrukcija platoa ispred objekta u Orahovcu, u kojem se nalaze dve škole – OŠ „Dositej Obradović“ i gimnazija „Orahovac“, saopštila je Kancelarija za KiM.

Pored radova na samom platou, kako navodi Kancelarija, popločano je dvorište, postavljen novi koš, klupice za sedenje, uređena je ograda, a popravljen je i deo kanalizacionih cevi.

Radovi, koje je finansirala Kancelarija za KiM, otpočeli su 4. decembra, a u planu je bila i obnova fasade.

Ovo je jedina srpska škola u Orahovcu, a gimnaziju pohađaju i deca iz Velike Hoče, navodi još jednom Kancelarija za KiM.

Zgrada nekadašnjeg Doma kulture je nakon rata 1999. godine preuređena u školu, a danas u ovom objektu nastavu pohađa 43 učenika osnovne i devet učenika srednje škole.

Pre dva dana završena je i rekonstrukcija glavne ulice u Velikoj Hoči – projekat za koji je Kancelarija za KiM izdvojila tri miliona dinara.

Oštećenje površina na trotoarskoj stazi šetališta popločano je dekorativnim kamenom, postavljena je nova ambijentalna rasveta u vidu lampiona, kao i novi mobilijar – klupice za sedenje i kante za smeće.

Dužinom centralne zone postavljene su dekorativne sadnice, a izvedeni su i radovi na uređenju i čišćenju rečnog korita, kao i novim otpustima za atmosferske vode.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.