Završeni 57. Filmski susreti, Gran pri Denisu Muriću

Posle sedam dana i večeri 57. Filmskih susreta, Tvrđava opet pripada Nišlijama. Dodeljivanjem zvaničnih i nezvaničnih nagrada, vatrometom i prikazivanjem tri gostujuća filma, na Letnjoj pozornici završen je jedini festival posvećen glumačkoj profesiji. Nagrada Gran pri Naisa za najbolje glumačko ostvarenje je pripala Denisu Muriću za ulogu Denisa Markovića u filmu „Zlatni dečko“.

Težak zadatak imali su članovi žirija Hadži Petar Božović, Dušan Premović i predsednica Brankica Zorić Vasović koji su dodelili osam zvaničnih nagrada. Najbolje glumačko ostvarenje pokazao je, prema izboru žirija, Denis Murić za ulogu Denisa u filmu „Zlatni dečko“. Zbog snimanja serije on nije bio na Tvrđavi, ali se zahvalio u videu koji je emitovan.

„Ja sam na snimanju serije i zato sam, nažalost, sprečen da budem sa vama. Ne mogu da opišem koliko mi znači nagrada, velika je motivacija i podstrek za dalji rad. Nadam se da ću opravdati nagradu. Zahvalio bih se mojim roditeljima jer su moji roditelji, a zahvalio bih se i autorima filma i ovo je naša zajednička nagrada. Na kraju bih se zahvalio niškoj publici i obećavam da se vidimo sledeće godine, dolazim, makar nemao nijedan film“, rekao je Murić.

Južne vestiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.