Završen protest u Beogradu, novi zakazan za petak: Prihvaćen zahtev da se održi sednica – traže smenu REM-a

Upravo je završen drugi masovni protest građana u Beogradu, a nakon dva masakra koja su se dogodila u Srbiji prošle nedelje sa ukupno 17 žrtava i skoro 20 ranjenih, među kojima su uglavnom deca. U pitanju su desetine hiljada učesnika protesta, kako u ponedeljak, tako i večeras, s tim što, prema dostupnim medijskim izveštajima iz Beograda, ovog petka je bilo i više građana. Nakon što su pročitani zahtevi protesta, povorka je krenula u šetnju. Potom je blokiran most na Gazeli, a s ciljem da se, nakon višednevnih pokušaja, lista zahteva prebaci na skupštinsku govornicu.

U tome su večeras i uspeli. Organizatori su saopštili na kraju protesta sa Gazele da je prihvaćen drugi zahtev građana.

Nakon smene ministra Ružića, saopšteno je da je sada prihvaćen i zahtev da se održi sednica Skupštine Srbije na kojoj će se raspravljati o samim zahtevima, među kojima se pre svega sada traži ostavka ministra unutrašnjih poslova Srbije, Bratislava Gašića i smena REM-a. Takođe, jedan od zahteva je smena ministra šefa BIA-e, Aleksandra Vulina.

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević pozvao je sve okupljene na protestu da u petak svi dođu ispred Skupštine.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.