Završen Novogodišnji turnir u KM, igralo 65 ekipa sa Kosova – „okupili smo se oko fudbala“

U nedavno izgrađenoj sportskoj hali u Kosovskoj Mitrovici, sinoć su odigrana dva finalna fudbalska meča u kategorijama veterani i kadeti, čime je završen „Novogodišnji turnir srpskih opština“. Na sportskom događaju koji je trajao 21 dan, učešće su uzeli timovi iz srpskih sredina i enklava širom Kosova. Najbolji su, pored pehara, osvojili i značajne novčane nagrade.

Na novogodišnjem turniru koji su organizovali Fudbalski savez Kosova i Metohije i Hala sportova Kosovska Mitrovica snage je odmerilo 65 timova svrstanih u tri kategorije – seniori, veterani i kadeti.

U kategoriji kadeta prijavilo se 16 ekipa, igralo je 30 seniorskih ekipa, kao i 19 timova sastavljenih od fudbalskih veterana. Ukupno je učestvovalo 650 igrača, a odigrano je skoro 150 utakmica. Turnir je trajao 21 dan i fudbal se igrao svakodnevno, u periodu od 16 do 22 sata.

Sinoć su, na samoj završnici turnira, odigrane dve finalne utakmice. Snage su prvo odmerili veterani. Pobednički pehar pripao je ekipi „Gray“ koja je slavila sa 3:0 protiv tima „Kosovo Polje“.

U kategoriji seniora slavila je ekipa „Restoran Knez“, takođe sa 3:0, a protiv sada već drugog tima na tabeli – Gnjilana.

Nemanja Milojević, član ekipe „Restoran Knez“ kazao je neposredno pre finalnog meča da se njegov tim plasirao u finale bez ijednog poraza.

„Imamo 7-0-0 skor, što znači sve pobede, večeras igramo bitnu utakmicu“, rekao je Milojević.

Tvrdi da su organizatori turnira odradili odličan posao.

„Svaka čast na organizaciji svih – od pomoćnog osoblja do glavnih ljudi. Ovo je jedan od najvećih turnira koji se dogodio na teritoriji Srbije“, poručio je Milojević.

Njegoš Bulatović, trener kluba koji okuplja mališane sa Severa Kosova – OFK Dif, propratio je završni dan turnira u svojstvu gledaoca. On takođe hvali organizaciju ovog sportskog događaja.

„Ja sam iz sveta fudbala, ovaj turnir može da parira najvećim turnirima u Srbiji. Sve čestitke organizatoru. Hvala Bogu da se posle 20 godina, koliko smo čekali jedan ovakav sportski objekat, na kraju 2021, kruniše na ovakav način jedna uspešna godina“, kazao je.

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova i Metohije, Igor Uljarević, kazao je za KoSSev da su ovakvim sportskim događajem želeli da ožive tradiciju.

„Pošto u Kosovskoj Mitrovici u prethodnih 20 godina nije bilo novogodišnjeg turnira – a nekada je to važilo za tradiciju, došli smo na ideju da organizujemo turnir i da se zove baš (Novogodišnji turnir) srpskih opština“.

Poziv da učestvuju dobili su Srbi širom Kosova.

„Pozvali smo sve Srbe koji žive u enklavama. Oni su to ispoštovali, što mi je izuzetno drago. Bilo je Srba iz Metohije, Goraždevca, Srbice, Ropotova, Gnjilana, Gračanice, Kosova Polja“, nabrajao je Uljarević, u nadi da neće da mu zamere oni koje nije pomenuo.

Zahvalio im se na, kako kaže, izuzetno fer i korektnoj igri.

„Prezadovoljan sam, zato što je ovo prilika da se mi Srbi okupimo na jednom ovakvom mestu kroz fudbal. Mi ljude iz Gnjilana, Pasjana, Obilića ne viđamo tako često, a ovo je prilika da popričamo o problemima koje imaju, uslovima u kojima žive, da im pomognemo“, poručio je Uljarević.

Zahvalio se ujedno svima onima koji su pomogli u organizaciji i omogućili da se ovaj sportski događaj održi.

Na samoj završnici turnira organizatori su se i zvanično zahvalili svim sponzorima i onima koji su podržali turnir, među kojima su Opštine Zubin Potok, Leposavić, Severna Mitrovica, Banka Poštanska štedionica, KBC Kosovska Mitrovica, kao i Paja Jovanović iz Kosova Polja koji je podelio 11 lopti publici, od čega je 5 poklonjeno Udruženju roditeljima dece sa posebnim potrebama ‘Podrži me’.

Potom su najboljim ekipama svečano uručeni pehari i priznanja. Prvak u kategoriji kadeta osvojio je 50.000 dinara, najboljoj ekipi veterana pripalo je 125.000, a za pobednika u seniorskom rangu izdvojeno je 200.000 dinara.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.