Zatvorenik koji je provocirao Ivanovića prebačen u Gnjilane

Nakon saopštenja stranke Olivera Ivanovića o njegovom pogoršanom zdravstvenom stanju, te izjavi članova njegove porodice da mu je zdravlje juče bilo alarmantno ugroženo, KoSSev je kontaktirao kancelariju za medije pri EULEX-u. Nakon što je portparolka EULEX-a, Irina Gudeljević, odgovorila da se za sva pitanja o stanju Olivera Ivanovića obratimo Kosovskoj popravnoj službi, za naš portal o zdravstvenom stanju Olivera Ivanovića i njegovom mogućem prebacivanju, govorio je zamenik direktora pritvorske jedinice u Prištini, Sokol Zogaj.

Na pitanje da li može da potvrdi kakvo je zdravstveno stanje Olivera Ivanovića, Zogaj je naglasio da može da komentariše njegovo zdravstveno stanje samo za jučerašnji dan: "Juče su bili doktori iz EULEx-a i kontaktirali su sa Ivanovićem i direktorom pritvorne jedinice. Zatvorski doktor je takođe bio tu. Što se tiče pritiska, on nema problema, njegov pritisak je u nivou normale", rekao je Zogaj i dodao: "Za danas ne mogu ništa da potvrdim, ali ako bude bilo problema, direktor će me sigurno obavestiti", naglasivši da će reagovati ukoliko bude bilo potrebno.  

Zogaj je prokomentarisao da se Oliver Ivanović ne žali na zaposlene zatvora, kao i da ga osoblje zatvora nije provociralo, te da "za sada nema nikakvih problema u tom smislu". "Imali smo na početku osuđenika koji je provocirao Olivera Ivanovića i mi smo ga odmah premestili u pritvornu jedinicu u Gnjilanu", rekao je Zogaj.

"Jedino na šta se žali gospodin Oliver Ivanović jeste nedostatak poseta", rekao je Zogaj, dodavši da njegova supruga "treba da dođe iz Severne Mitrovice, što je oko 100 kilometara za oba pravca, a to nije baš lako".

Iako je za naš portal Zogaj potvrdio da što se tiče prebacivanja Olivera Ivanovića u pritvorsku jedinicu u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, ništa ne zavisi od pritvorske jedinice u Prištini, te da oni čekaju odluku i rešenje EULEX-ovog tužioca, kao i to da će Ivanović biti prebačen onog trenutka kada tužilac potvrdi da su ispunjeni svi uslovi za to, portparolka EULEX-a, Irina Gudeljević je ranije za RTK 2 izjavila da je međunarodno sudsko veće Okružnog suda u Mitrovici odlučilo da u ovom trenutku samo direktor pritvorskog centra u Prištini može da podnese zahtev za premeštaj Ivanovića.

Govoreći o posetama, zamenik direktora pritvorske jedinice u Prištini je rekao da Ivanović ima pravo na posete, ali da one moraju biti najavljene, odobrene od strane direktora pritvorske jedinice, a sve u skladu sa propisima.

Oliver Ivanović je do sada primao posete. Pored njegove žene i advokata, pre nekoliko dana su ga posetili Vladika Teodosije, kao i zamenik premijera Kosova i ministar lokalne samouprave, Slobodan Petrović.  

Zogaj nije mogao da potvrdi vest da Oliver Ivanović ne izlazi iz svoje ćelije, posebno kada su u pitanju zatvorske šetnje. On je dodao da pritvorska jedinica u Prištini garantuje za njegovu bezbednost i da će biti tretiran kao i svi ostali pritvorenici. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.