Vulin još jednom pozvao Srbe da izađu na kosovske izbore

Ministar bez portfelja Republike Srbije, zadužen za Kosovo i Metohiju, Aleksandar Vulin je na jučerašnjem događaju dodele donacije Tehničkoj školi u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, još jednom pozvao Srbe da izađu na kosovske izbore za gradonačelnika 23. februara.

Na pitanje novinara lokalne televizije Most kako vidi proces izbora, kao i koju poruku bi poslao građanima Severne Kosovske Mitrovice, Aleksandar Vulin je rekao: "Ja molim Srbe da izađu. Molim vas izađite u što većem broju", dodavši da promene u biračkom spisku i dodatnom broju birača, o kojima se u proteklih nekoliko dana polemisalo u medijama, jesu samo razlog više da Srbi izađu na izbore i naveo: "Nemojte dopustiti ni tračak mogućnosti da Albanac bude gradonačelnik Mitrovice. Svi mi znamo da je to neodrživo, ali isto tako svi znamo da će to život nas i naše dece pretvoriti u pakao".

On je podcrtao da bi to proizvelo vreme sukoba i netrpeljivosti i "ozbiljnih političkih i svakodnevnih problema", što bi sa druge strane značilo nemogućnost rešavanja bilo kakvih problema srpske zajednice i dodao: "Mi moramo da imamo apsolutnu većinu. Gradonačelnik Kosovske Mitrovice ne sme da bude neko koga Srbi neće".

Osvrnuvši se sa na nedavna hapšenja Srba zbog optužba o navodnim ratnim zločinima, Vulin je rekao da je to dodatni razlog da Srbi izađu na izbore, jer bi upravo izabrani gradonačelnik Severne Kosovske Mitrovice mogao „glasnije i efikasnije“ da insistira na punoj istini o optužbama. "Svakako da moramo da preuzmemo svoju sudbinu u svoje ruke, moramo da preuzmemo institucije u svoje ruke, moramo da kontrolišemo život na ovom prostoru, vidite šta nam se dešava", rekao je Vulin.

Ministar je još i naveo da zbog vakuuma koji je nastao ovim četvrtim krugom izbora, javljaju se različiti problemi, a da su neki od njih novi birački spisak, ali i izgradnja kuća Albanaca u naselju Brđani.

"Vidite da se koristi ovaj vakuum i koristi se ovaj produžetak vremena, i da se ljudi uznemire, ali i da se učine neke stvari koje nama posle i tek kako mogu da otežaju život", naglasio je Vulin.

Govoreći o briselskom sporazumu, Aleksandar Vulin je rekao da Priština čini sve da se sporazumi "u najmanju ruku promene, ako ne i obesmisle".

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.