Zastava ISIS-a kod uhapšenih pred Visokim Dečanima, odgovorni za napad na Goraždevac i Berkovo?

Crna zastava sa natpisom na arapskom jeziku za koju se veruje da je simbol terorističke organizacije ISIS, pronađena je tokom pretresa kuće jednog od uhapšenih ispred kapije manastira Visoki Dečani, javila je prištinska Gazeta Express. Ovaj prištinski portal je, međutim, naveo i da će "balistički izveštaji i pozivi "ukazati na to da li je oružje koje je pronađeno kod uhapšenih korišćeno "u dva napada u Goraždevcu, ili u nekom drugom napadu." Tužilac Osnovnog suda u Peći Valjbona Diša Hađosaj je juče, takođe, ocenila da uhapšeni pred kapijom manastira Visoki Dečani mogu biti odgovorni i za oružani napad na povratničke srpske porodice u selu Berkovo, u opštini Klina, koji je izveden i na dan kada su uhapšeni.

Hađosaj je, međutim, kako su juče preneli kosovski mediji, s druge strane rekla da "ne postoji sumnja" da uhapšeni imaju veze sa terorizmom, te i da "ništa nije dokazano".

Ipak, osnovni sud u Peći, istovremeno sumnja da se jedan od četvorice uhapšenih kod manastira Visoki Dečani borio u Siriji, dok je drugi pokušao da otputuje na Bliski istok.

Četvorici kosovskih Albanaca juče je određen jednomesečni pritvor, a oni se pred Osnovnim sudom u Peći terete za neovlašćeno posedovanje oružja.

Kosovski Albanci – Arben Imeri, Aljban Keljmendi, Kuštrim Kurti, Kuštrim Rama, uhapšeni su u subotu oko 21 čas ispred kapije manastira Visoki Dečani. Kod njih su pronađeni – puška AK-47 i 20 metaka, pištolj sa 16 metaka od 9 milimetara, kao i literatura islamističke sadržine.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.