Žarku Veslinoviću 12 meseci i 300 evra

U jučerašnjoj presudi Veća sudija u Severnoj Mitrovici juče, brat Zvonka Veselinovića, Žarko Veslinović osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 12 meseci i novčanu kaznu u iznosu od 300 evra za krivično delo ometanja službenih lica u obavljanju službenih dužnosti, a koje je po presudi – izvršeno avgusta 2010.godine u selu Rudare.

Prema ovoj presudi, Žarko Veselinović je sprečio kosovsku policiju da kamion sa cisternom, namenjen benzinskoj stanici „Team Petrol“ u selu Rudare, pošalje na carinski terminal u Mitrovici, radi carinske provere u vezi sa mogućim krijumčarenjem robe.

Povezan članak:

Privođenje advokata iz Severne Mitrovice i slučaj Veselinović povezani?

Protiv Žarka Veselinovića se pred kosovskim sudom vodio postupak pokušaja teškog ubistva dvojice pripadnika specijalne kosovske policije ROSU iz avgusta 2010. godine. On je uhapšen juna prošle godine, a posle garancija Vlade Srbije početkom ove godine, nalazi se u kućnom pritvoru.

Veselinović je prethodno, u novembru 2013. godine osuđen na uslovnu kaznu od deveti meseci zatvora zbog nedozvoljenog posedovanja oružja, ali je tada zadržan u pritvoru zato što se protiv njega vodio još jedan krivični postupak.

Veselinovićev advokat, Dejan A. Vasić, protiv kojeg se, takođe, kao i advokata Faruka Korenice, do nedavno vodio postupak, nije bio dostupan za komentar.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.