Zaplenjeno 7,8 kg heroina na prelazu u Preševu

Pripadnici granične policije jutros su na graničnom prelazu Preševo uhapsili albanskog državljanina L.B. (1990) zbog pokušaja krijumčarenja narkotika, saopštio je na konferenciji za štampu ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović.

Kod osumnjičenog je, nakon pretresa Mercedesa kojim je upravljao, pronađeno 7,8 kilograma heroina, što je, prema oceni ministra znatna zaplena koja ukazuje na značaj operativnog rada i međunarodne saradnje koji, iako iziskuju vreme i dugo pripremanje, se ipak isplate.

Pretpostavlja se da je osumnjičeni ove narkotike prenosio na teritoriju zapadne Evrope.

Stefanović ne konferenciji na kojoj je najavio izmene Krivičnog zakonika koje sutra stupaju na snagu, a koje donose teže kazne za narko-dilere, silovatelje i ubice dece, izneo i dosadašnje rezultate MUP-a u suzbijanju trgovine narkoticima.

Prema podacima koje je izneo na konferenciji, do 25. novembra ove godine, MUP i nadležna tužilaštva su uhapsili i zadržali 778 osoba zbog krivičnih dela u vezi sa distribucijom narkotika, podneto je 9000 krivičnih prijava iz oblasti droga i oduzeto više od 6,2 tone narkotika, što obuhvata i zaplenu 150 kg heroina.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.