Zaplenjena skoro tona pića u Žerovnici, vozač pobegao, ali carinu ometali na putu do terminala

FOTO: Kosovska carina

Veću količinu alkoholnih i bezalkoholnih pića pronađenu u transportnom vozilu, zaplenila je juče Kosovska carina u selu Žerovnica u opštini Zvečan, zbog sumnje na šverc. Nakon što je sprečen da pobegne vozilom, vozač je potom istrčao i otišao u nepoznatom pravcu. Osim toga, tri vozila ometala su službenike na putu do Carinskog terminala, saopštila je Kosovska carina.

Jučerašnju akciju zaplene izvršila je Jedinica za borbu protiv šverca u saradnji sa Kosovskom policijom, nakon što su u ovom selu indentifikovali sumnjivo transportno vozilo.

Međutim, kada su službenici naredili vozaču da stane, on se o naredbe oglušio i nastavio da vozi, precizira Kosovska carina.

Poterom policajaca, on je u tome sprečen, ali je potom istrčao iz vozila i pobegao.

Službenici su izvršili pretres ovog vozila i pronašli oko 900 litara alkoholnih i bezalkoholnih pića, za koje carina sumnja da je švercovano.

Službenici Kosovske carine potom su se uputili ka Carinskom terminalu u Mitrovici, kako bi predali pronađenu švercovanu robu.

Međutim, na ulazu u Zvečan, kako navode iz carine, tri vozila pokušavala su da ih ometaju.

„Tri vozila su ometala i pokušala da blokiraju carinske službenike u vršenju službene dužnosti“, precizira se u saopštenju.

Švercovana roba je ipak dostavljena na Carinski terminal, a zbog ometanja službenika carina je obavestila nadležne organe i otvorila slučaj.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.