Zapaljeno 5 vozila kosovskih institucija, oštećeno 4 EULEX-ovih


Pročitajte još: Vlada Kosova osudila paljenje automobila: Pojedinci da odustanu od anarhistički metoda


Pet vozila kosovskih institucija zapaljeno je sinoć, a četiri EULEX-ovih oštećeno, saopšteno je iz Kosovske policije. Odgovornost za paljenje automobila preuzeli su još jednom "nezadovoljni građani". Za sada nema reakcije kosovskih zvaničnika, ni EULEX-a.

Nepoznata lica su sinoć, u 22 časa, u Južnoj Mitrovici, zapalila službeni automobil specijalnog tužioca, Aljija Redže, da bi 22.32, u Mališevu, zapalila automobil Osnovnog suda u Đakovici, u 22.38, u Gnjilanu, automobil kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova, u 23 časa, u Uroševcu, automobil kosovskog centra za socijalni rad, i na kraju u 23.10, u Peći, automobil kosovske veterinarske agencije. 

Foto: Oštećeno EULEX-ovo vozilo/Veriu.infoMeđutim, incidenti su se završili tek nakon što su, nešto pre ponoći, nepoznata lica, u Južnoj Mitrovici, kako se navodi u izveštaju KPS-a – oštetila i četiri EULEX-ova vozila. 

Paljenje automobila kosovskih institucija sve do "odustajanja Vlade od Zajednice"

Odgovornost za paljenje kosovskih službenih vozila preuzeli su "nezadovoljni građani", koji su uputili mejl prištinskim medijima, navodeći da će sa svojim akcijama nastaviti sve do "odustajanja Vlade od Zajednice". Prištinski mediji su mejl "nezadovoljnih građana" preneli u celosti, te naveli da je ono napisano uz puno grešaka, zbog čega je sam tekst mejla nerazumljiv. 

Podsetimo, tokom vikenda su "nezadovoljni građani" preuzeli odgovornost i za napad Molotovljevim koktelom na kancelarije odlazeće kosovske predsednice, Atifete Jahjage. Ovo je, međutim, bio samo jedan u nizu incidenata, kojem je prethodilo niz napada na kosovske zvaničnike i njihovu imovinu. Nakon napada na privatnu imovinu – automobile, šefa parlamentarne grupe Demokratske lige Kosova, Ismeta Bećirija, zamenika kosovskog ministra administracije lokalne samouprave, Bajrama Gecaja i ministra poljoprivrede, Memljija Krasnićija, napadnut je jajima i kosovski ministar socijalnog staranja, Arban Abraši.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.