Zapaljena srpska kuća u Orahovcu

Juče je u Orahovcu zapaljena kuća Tome Baljoševića, Srbina koji je kidnapovan pa ubijen jula 1998. godine, saznaje RTV Kim. Kuća je zapaljena dok je trajala poseta zamenika premijera u Vladi Kosova Branimira Stojanovića  Orahovcu,  odnosno za vreme sastanka koji je održan sa meštanima Orahovca i Velike Hoče.

Požar su primetile komšije i pozvale vatrogasce. Došli su i pripadnici Kosovske policije.

U požaru je izgorela jedna soba, pošto su na sredini te prostorije podmetači požara zapalili gomilu novina. 

Kuća Tome Baljoševića se graniči sa kućom u kojoj živi predsednik Privremenog organa opštine Orahovac, Golub Kujundžić, pa je prava sreća da se požar nije raširio i zahvatio njegovu kuću. 

Kuća Baljoševića je inače napuštena, a njeni vlasnici su prilikom napada Oslobodilačke vojske Kosova na Orahovac jula 1998. godine kidnapovani, Toma i njegov sin Saša, supruga Slavka, snaha Snežana i jednogodišnji unuk Ninoslav. 

Dve žene sa detetom su oslobođenie iz logora OVK posle 12 dana, a Toma i Saša su pronađeni mrtvi u jami. Sahranjeni su na grobu Lešće u Beogradu. U kući ne živi niko od 1999. godine.

RTV Kim

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.