Zahuktava se „North City Jazz&Blues“ festival, sinoć nastupio bend „Ming“

Bend Ming, Jazz and blues festival, North City
Foto: KoSSev

Mitrovičkoj publici su se sinoć, treće večeri „North City Jazz&Blues“ festivala, predstavili bend „MING“ i trinaestogodišnja Nastasija Radovanović, koja je svojim izvođenjem oduševila i iznenadila sve prisutne u Soho baru u Kosovskoj Mitrovici.

Ovo festivalsko veče započelo je upravo nastupom Nastasije Radovanović na klaviru . Organizatori su još na predstavljanju festivala najavljivali iznenađenja, a nakon sinoćnjeg nastupa možemo zaključiti da je ova mlada devojka iz Zvečana svojim virtuoznim nastupom zaista opravdala takve najave .

Nakon klavirske izvedbe usledila je svirka benda „MING“, koja je uspela prisutnu publiku ove festivalske noći da digne na noge. Ovaj novooformljeni bend koji je nastao septembra 2018. godine, čine studenti džez odseka na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a među njima je i naša sugrađanka, Milica Dobrić.

Neposredno pred nastup ugrabili smo priliku da nakratko popričamo sa njom. Milica nam je rekla da je ovaj bend nastao slučajno i to kada su prvi put nastupili zajedno na „Beogradskim horskim svečanostima“. Otkriva nam i da je ime benda nastalo od inicijala imena njegovih članica: Milica, Ivana, Nataša i Gorica – MING. Njih četiri su svojim vokalnim sposobnostima razbudile emocije, dok je ritam sekcija ovog benda bila zadužena da upotpuni taj doživljaj. Ritam sekciju, bez koje bi svaka melodija bila nedorečena, čine David (kontrabas), Aleksa (bubnjevi) i Nevena (pijanistkinja)- koja piše i aranžmane vokalnom kvartetu.

Ova dvadesetdvogodišnja devojka, osnovnu muzičku i prvu godinu srednje škole završila je u Kosovskoj Mitrovici.

Pevala je u crkvenom horu „Branislav Nušić“ koji vodi Petar Rakić, doajen mitrovičke muzičke scene, ineče poznat po otkrivanju i radu sa mnogobrojnim talentima, i upravo je on bio Miličin podstrek, jer se zahvaljujući njemu Milica i „upoznala“ sa džezom.

Zbog „upoznavanja“ sa džezom, Milica odlučuje da ode u Beograd i tamo upiše odsek džez pevanje u srednjoj školi. Pohađala je i časove klavira i srednju školu za pevanje, a sada je student Fakulteta za džez i popularnu muziku.

Milica ima bogato iskustvo iza sebe, nastupala je na dečijem festivalu „Crvukuti sa Ibra“ dok joj se 2011. godine ukazala jedinstvena prilika da zajedno sa Petrom Rakićem otvori „North City Jazz&Blues“ festival na kome je i sinoć nastupala.

Od svih nastupa koje je imala u svom rodnom gradu posebno izdvaja nastup od pre dve godine na „North City Jazz&Blues“ festivalu kao i prošlogodišnji u Aktiv art centru.

Sinoć se po prvi put svojim sugrađanima predstavila u ovom sastavu vokalnog kvarteta „MING“.

Nju smo neposredno pred nastup zamolili da nam prenese svoje utiske.

„Na repertoaru su se našli aranžmani poznatih džez standarda, autorski aranžmani Nevene Pejčić, ali i aranžmani popularnih kompozitora koje izvodimo i na Fakultetu i koji su prilagođeni za manji sastav“, otkrila nam je Milica.

Milica je istakla da svi iz benda nose lepe utiske iz našeg grada. Na nastupu su među mnogobrojnom publikom bili i članovi njene porodice, kao i prijatelji.

Ovaj bend najviše nastupa u Beogradu a do sada su nastupali na festivalima, koncertima i klubovima širom Srbije, ali i u regionu.

A kako je izgledao sinoćni nastup benda „Ming“ u Soho baru pogledajte ovde :

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.