Koha: Za tri putovanja Skendera Hisenija u sklopu dijaloga plaćeno oko 7 hiljada evra

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, jučerašnje izdanje)

Tri putovanja državnog koordinatora za dijalog, Skendera Hisenija (Skënder Hyseni), i njegovog osoblja koštala su kosovski budžet preko 6.800 evra.

Otprilike polovina, ili preciznije 3.066 evra, potrošeno je na Hisenijevo putovanje u Ameriku u prvoj nedelji avgusta. Od toga 1.290 za kartu, 659 za smeštaj i 540 evra za ručkove i večere.

Jedna od Hisenijevih večera, prema fakturama dostavljenim na osnovu zahteva za pristup javnim dokumentima, iznosi 311 USD. U restoranu u kojem je večerao, pored 261 dolara koliko mu je večera koštala, Hiseni je od novca poreskih obveznika ostavio napojnicu od čak 50 dolara, prenosi Koha.

Hisenijev potpis stavljen je na drugu fakturu, iznosa 244 evra, od kojih je 36 dolara takođe ostavio kao napojnicu.

Četiri dana u skopu posete Americi, državni koordinator za dijalog proveo je u hotelu u Vašingtonu, gde je za jednu noć platio 169 USD.

Pre putovanja u Ameriku, Hiseni je boravio u Briselu. Za tri dana, Hiseni i njegovi saputnici Gazmend Ćoraj (Gazmend Qorraj) i Muhamet Mustafa, potrošili su 1.870 evra i 44 centi.

Za večeru u Briselu državni koordinator za dijalog, Skender Hiseni, platio je 169 evra i 50 centi. Od toga 63 evra za 300 grama irskog odrezka, a 46 evra za vino.

Biftek i vino Hiseni je naručio i poslednjeg dana boravka u Briselu, večeru za koju je platio preko 145 evra.

Hisenija je jeftinije od večere koštala noć u hotelu. U ovom hotelu, gde je proveo tri dana, smeštaj je platio 119 evra.

Istu porudžbinu, biftek i vino, Hiseni je naručio tokom svog prvog putovanja u Brisel, dan nakon što je postavljen na mesto koordinatora za dijalog.

Za dve večere platio je 252 evra i 50 centi. Više od polovine, odnosno 135 evra za dva vina.

Skender Hiseni preuzeo je funkciju koordinatora za dijalog sa Beogradom na ekspertskom nivou 21. jula.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.