Za Srpsku novu u KM na podne „Ulica otvorenog srca“, uveče muzika, vo i kuvano vino

Ulica otvorenog srca
Foto: KoSSev

„Ulica otvorenog srca“ okupiće mališane na mitrovičkom šetalištu i ovog 13. januara, kada se proslavlja Srpska Nova godina. U večernjim satima planiran je nastup više muzičara, a za posetioce biće obezbeđena hrana i piće.

„Ulica otvorenog srca“, manifestacija koja svake godine najviše obraduje najmlađe sugrađane, biće otvorena ovog 13. januara u podne.

Planiran je program za mlade, nastupiće glumci, a deo manifestacije biće i mališani sa Severa Kosova.

Obeležavanje praznika nastavlja se od 20 sati, kada će nastupiti više muzičkih izvođača.

Najavljen je nastup DJ-a, Zvezde Dankosa, kao i specijalnih gostiju – Slobe Radanovića i Trubačkog orkestra Big Bend-a, Dejana Petrovića.

Iz Privremenog organa najavljuju da će za posetioce biti obezbeđeni kuvana rakija i vino, kao i vo na ražnju.

Doček Srpske Nove godine najavljen je i u Gračanici od 16.00 do 21.30, a takođe uz vola na ražnju, kuvano vino i rakiju. Najavljen je i nastup DJ-eva kao i vatromet.

Opština Gračanica je ujedno saopštila da će biti organizovan prevoz za sve posetioce iz drugih mesta u opštini, te da će o tačnom vremenu i mestu polaska biti blagovremeno obavešteni.

Dodaju i da će obeležavanje Srpske Nove godine biti organizovano uz poštovanje epidemioloških mera, te da će inspekcijski organi vršiti kontrolu na terenu.

Sa druge strane, epidemiološkinja Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, Desanka Novaković, pozvala je danas građane da predstojeću Srpsku Novu godinu proslave u svojim domovima, usled pogoršanja epidemiološke situacije i rasta broja novoinficiranih.

Više o tome u posebnoj vesti KoSSev-a i Kim-a: Novaković: Za Srpsku kod kuće, očekuje se rast zaraženih, pretpostavka je da je prisutan omikronPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.