Za Nevenu Božović 3. nagrada na međunarodnom Slavjanskom bazaru

Mitrovčanka Nevena Božović osvojila je treću nagradu na Međunarodnom festivalu umetnosti „Slavianski Bazaar“, koji se održao u Vitebsku, u Belorusiji.

Božovićeva je, kao predstavnica Srbije, na ovom višednevnom festivalu, izvođenjem pesama „Jutro“ i „Melanholija“ Jelene Tomašević i „Hurt“ Kristine Agilere, osvojila 150 poena – za poen manje od Vlada Sitnika (Vlad Sytnik) i Egora Šarankova (Egor Sharankov).

Iako se po broju poena nalazi na drugom mestu, žiri je odlučio da Sitnik bude nosilac prve nagrade i novčane nagrade od 15.000 dolara, Egor Šarankov – druge nagrade i novčane nagrade od 10.000 dolara, dok je Neveni Božović dodeljena treća nagrada i novčana od 5.000 dolara, navodi se na zvaničnoj Internet stranici ovog festivala.

Nagradu joj je uručio italijanski muzičar Salvatore de Paskal.FOTO: International Festival of Arts “Slavianski Bazaar in Vitebsk”

Dvadesettrogodišnja Nevena Božović svoje prve muzičke korake napravila je na dečjem festivalu „Cvrkuti sa Ibra“, koji se održava u Zvečanu, a 2007. godine je bila treća na juniorskom takmičenju za pesmu Evrovizije. Dve godine kasnije, osvojila je prvo mesto na festivalu „Sunčane skale“, a 2013. je, sa grupom „Moje“ – predstavljala Srbiju na takmičenju za pesmu Evrovizije. Javnosti je poznata i po tome što je uspela da dođe do finala muzičke TV emisije „Prvi glas Srbije“. Nastupala je na više međunarodnih festivala.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.