Vučić: Slušao sam godinama da sam posredno učestvovao u ubistvu Ivanovića – glupost, nemam reči


Srbija će postupati u skladu sa međunarodnim pravom, ali i svojim interesima. Međutim, ti interesi su se promenili nakon što je Izrael odlučio da prizna Kosovo, ovako je predsednik Srbije odgovorio na pitanje da li će biti premeštena ambasada iz Tel Aviva u Jerusalim, s obzirom na to da danas ističe rok za ispunjenje ove obaveze iz Vašingtonskog sporazuma.

Predsednik Srbije prisustvovao je danas obeležavanju završetka radova na konstrukciji Kule Beograd, a potom se obratio medijima.

Govoreći o istrazi povodom ubistava Olivera Ivanovića, kazao je da je razočaran, pre svega prištinskim organima, ali i mnogima iz međunarodne zajednice koji nisu dostavili snimke i podatke koje je Srbija zatražila.

„Naše službe radile su danonoćno i dan danas rade, i nastaviće da rade“, kazao je, sa druge strane, Vučić.

Vučić je ujedno kazao da je u prošlosti bio optuživan za umešanost u ubistvo Ivanovića.

„Slušao sam mesecima i godinama kako sam posredno učestvovao u ubistvu Ivanovića. To je ne samo glupost, nego nemam reči koje bih izgovorio po ovom pitanju. Onda kada je sve to postalo besmisleno i sumanuto, i kada ste tu ženu (Milenu Popović) napadali i predstavljali je najgorim rečima, posle jedne rečenice trebalo je da postane vaša zvezda. Mene ne interesuje koga kritikujete ili pretvarate u zvezde, mene interesuju činjenice i istina“, kazao je.

Tvrdi da su se posle „pričale bajke, kako Vučić zna nešto i da se nešto skriva oko smrti Vladimira Cvijana“. Ocenjuje da neće biti kraja optužbama na njegov račun od strane „političkih i medijskih tajkuna“.

O premeštanju ambasade u Jerusalim: Interesi Srbije se promenili nakon što je Izrael priznao Kosovo

Predsednik je danas govorio i o Vašingtonskom sporazumu, tj. obavezi koju je Srbija preuzela – da izmesti svoju ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim, a za čije je ispunjenje rok istekao danas.

Vučić kaže da je postojao dogovor, ali i da je razgovarao sa Izraelskim premijerom.

„Jasno sam mu rekao da nisam potpisao zajednički dokument sa Albancima i Amerikancima, već samo sa Amerikancima, a to se ticalo odnosa Izraela prema nama. Izrael je u međuvremenu priznao Kosovo, a mi razgovaramo i sa Amerikancima, i sa EU, i nemojte da se sekirate za poziciju Srbije“, kazao je predsednik Srbije novinarima.

Tvrdi da će potez Srbije biti u skladu sa međunarodno-javnim pravom, ali i sa interesima Srbije.

„A ti interesi Srbije su promenjeni u trenutku kada je Izrael priznao nezavisnost Kosova. Donosićemo odluke u budućnosti poštujući prijateljstvo sa Izraelom, ali i poštujući sebe“, objasnio je Vučić.

Ne možete da nam kažete ‘mi smo priznali nezavisnost na delu vaše teritorije, a vi ‘ajde izvolite, zato što vas pritiskaju oni što su i nas pritiskali, uradite isto’

Tvrdi da takvu logiku ne prihvata, i podcrtava da je predsednik suverene zemlje.

„Moj posao je da štitim interese naše zemlje i našeg naroda“, dodao je predsednik.

Kamberi se zalaže za otcepljenje Kosova, Preševa, Bujanovca i Medveđe

Predsednik Srbije, govorio je danas i o poslaniku iz Preševa, Šaipu Kamberiju, optuživši ga da se zalaže za nezavisnost Kosova, ali i za prisajedinjenje Preševske doline Kosovu.

„On jasno i svima govori da je protiv mene, a da podržava neke druge, jer on misli da bi najbolja bila Srbija bez Preševa, Bujanovca i Medveđe, Srbija bez Kosova, Srbija u kojoj bi uvek moglo da bude nijednog Srbina u vlasti, kao što je danas, jer je sve Srbe izbacio“, kazao je Vučić.

Vučić je i danas optužio Crnu Goru da je pokušala da ponizi Srbiju time što je 400 doza antikovid vakcina poslala KBS-u.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.