Vučić obišao pripadnike VS između Kraljeva i Raške, pa krenuo na sastanak sa Srbima sa Kosova

Vučić
FOTO: Budućnostsrbijeav

Samo nekoliko sati nakon što je najavio, srpski predsednik Aleksandar Vučić je večeras obišao jedinice Vojske Srbije između Kraljeva i Raške.

Istovremeno, Vučić je na Instagramu saopštio da se uputio na sastanak sa predstavnicima Srba sa KiM.

„Negde između Kraljeva i Raške. Završio obilazak dela jedinica naše vojske, naših junaka i pošao na sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova“, napisao je u objavi.

Poručio je da veruje u pravdu i pravo – „ali više od svega u srpsku mudrost, ali i snagu i odlučnost“.

„Živela slobodarska Srbija!“, dodao je na samom kraju.

Potvrda da je Vučić obišao pripadnike Vojske Srbije stiže samo nekoliko sati nakon što je u prisustvu Patrijarha kazao da će danas i sutra i koliko god puta bude bilo potrebno da ode u Rašku i Kuršumliju da razgovara sa Srbima sa Kosova kako bi oni svoje božićne praznike „u kući dočekali“. Naravno, to pod uslovom „ukoliko bilo šta vidimo kao mogući prozor“.

Inače, tokom svog obraćanja upravo je više puta ponovio „provlačenje kroz prozor“, kao i „histeričnu reakciju međunarodne zajednice i Prištine“ o tome da srpskoj strani „curi vreme“, ali je i spominjao „lažove“, „lažete“, uz istovremeno izvinjavanje srpskom patrijarhu dok govori o trećoj strani, uz obavezan dodatak da je kazao istinu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.