Vučić: Nisam srećan što oni krše dogovore

Predsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da u Brisel na nastavak dijaloga sa Prištinom Beograd ide sa dobrom verom i da se nada rešenjima.

Vučić je, međutim, napomenuo da ipak ne zavisi sve samo od Beograda.

"Idemo u Brisel sa dobrom verom, nadamo se rešenjima, ali da li će ih biti ne zavisi uvek od nas," rekao je Vučić novinarima u Rumi, a prenosi RTS.

On je dodao da su potrebni kompromisi tokom pregovora, ali da to mora da razume i druga strana.

U međuvremenu je B92 potvrdio da je Premijer Srbije već stigao u Brisel i da razgovori počinju ujutru u 8 časova.


Pročitajte još:

Vučić: "Ja neću i ne dam Gazivode. Mene su birali građani Srbije i ja njima odgovaram, a ne stranim ambasadama. Moj posao je da brinem o vladi i imovini Srbije"

"Potrebni su kompromisi, ali to mora da razume i druga strana. Nisam srećan zbog činjenice da su oni kršili sve dogovore, čak i one koje smo postigli pre sedam dana da se o pojedinim sporazumima ne govore u javnosti," kazao je Vučić.

On je rekao i da je razočaran što nije doneta odluka o formiranju specijalnog suda za zločine koje je počinila OVK.

U pregovorima s delegacijom Prištine u Briselu učestvovaće i šef srpske diplomatije, Ivica Dačić i šef Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić.

 

B92/Beta

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.