Vučić nakon privođenja A. A. na razgovor: Kurti hoće da protera ili pohapsi sve koji bi da brane Sever

Vučić
FoNet/Senad Župljanin

Jučerašnje privođenje Srbina A. A. na Severu Kosova radi informativnog razgovara, bilo je povod da predsednik Srbije još jednom najavi „težak period pred nama“.

A. A. je zadržan na punktu kod Bistričkog mosta, dok je potom sproveden u policijsku stanicu u južnom delu Kosovske Mitrovice radi uzimanja izjave. On je u međuvremenu i pušten.

Kosovska policija se još uvek nije oglasila o razlogu ispitivanja ove osobe, koja, prema nezvaničnim saznanjima KoSSev-a, radi u Kik boks klubu „028“, a koji je vodio M. M. – uhapšeni 13. juna u severnom delu Mitrovice.

Priština povezuje M. M. sa Civilnom zaštitom koju je proglasila terorističkom organizacijom, odnosno sa incidentima na Severu Kosova nakon izbijanja krize, te mu stavlja na teret terorizam, pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja i ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom.

Da je A. A. pušten, kazao je danas i predsednik Srbije.

„Pušten je sine, koliko sam ja čuo, pušten je posle privođenja na informativni razgovor“, rekao je Vučić novinarki Studija B, tokom današnje posete Paliću.

On, međutim, predviđa nova privođenja, ali i hapšenja i to svih koji bi da brane Sever.

„Ali to će da se nastavi. Kurtijeva je namera za sve one koji misle da su fizički i intelektualno sposobni da brane Sever da ih poput Luneta, kao što je to radio sa Bracom i ostalim momcima iz Štrpca da ih sve pohapsi, ne bi li mogao ili da protera ljude ili da zauzme Sever Kosova“, naveo je Vučić.

On još jednom podcrtava da je „težak period pred nama“, ali sada ima poruku za kosovskog premijera:

„Neće mu to ići baš onako lako kako je zamislio“, kazao je Vučić.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.