Srbin A. A. zaustavljen na punktu kod Bistričkog mosta; KP: Ispitan, pa pušten

FOTO: KoSSev

Vest je ažurirana

20.41 – Iz Kosovske policije regiona Sever potvrdili su večeras za KoSSev da je A. A. nakon ispitivanja pušten, navodeći da i dalje nemaju saznanja o tome zbog čega je ispitivan.

18.25 – Pripadnici Kosovske policije zaustavili su danas A. A. na punktu kod Bistričkog mosta, na osnovu naloga tužilaštva u Prištini.

Ova osoba je potom sprovedena u policijsku stanicu u južnom delu Kosovske Mitrovice. U toku je uzimanje izjave.

Prema saznanjima Kosovske policije regiona Sever, A. A. će najverovatnije biti pušten nakon ispitivanja.

Preciziraju da on nije uhapšen, već da je zaustavljen na osnovu naloga tužilaštva za ispitivanje.

Policija regiona Sever nije imala saznanja o tome zbog čega se uzima izjava A. A, navodeći da se oni ne bave ovim slučajem, te da ga u južnom delu Mitrovice ispituju istražitelji iz Prištine.

KoSSev portal se u vezi sa ovim slučajem pisanim putem obratio portparolu Kosovske policije regiona Mitrovica-Jug, Avniju Zahitiju.

On nas je uputio na svog kolegu Iljmija Prekazija (Ilmi Prekazi), koji međutim, tvrdi da nema informacije o ovom slučaju.

Prema nezvaničnim saznanjima KoSSev portala, o čemu su u međuvremenu izvestili i pojedini mediji, A. A. radi u Kik boks klubu „028“, koji je vodio M. M. – uhapšeni 13. juna u severnom delu Mitrovice od strane jakih policijskih snaga.

Priština povezuje M. M. sa Civilnom zaštitom koju je proglasila terorističkom organizacijom, odnosno sa incidentima na Severu Kosova nakon izbijanja krize, te mu stavlja na teret terorizam, pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja i ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.