Vučić: Najmanje 70% podrške s KiM-a. Kakva je to kampanja, a da se ne ode na Kosovo i Metohiju?!

Očekujem da Srbi na Kosovu i Metohiji daju podršku onima koji su ih hrabro, pošteno i ozbiljno zastupali, poručio je danas premijer Srbije, Aleksandar Vučić. Istakao je i da očekuje "najmanje" 70 odsto podrške građana sa KiM-a. Najavio je i da će tokom jednomesečne predizborne kampanje posetiti Kosovo i Metohiju. Vučić je poslednji put na KiM-u boravio početkom aprila prošle godine, pred tadašnje parlamentarne izbore. 

"Kakva je to kampanja, a da se ne ode na Kosovo i Metohiju," kazao je Vučić na mitingu u Vranju, gde je i započeo svoju predsedničku kampanju.

"Nadam se podršci od najmanje 70 odsto. Prošli put smo imali 67 odsto i ja očekujem da srpski narod da podršku onima koji su ih hrabro, pošteno i ozbiljno zastupali," istakao je, takođe, javljaju beogradski mediji.  

Iako Vučuć nije precizirao kada će posetiti KiM, list Danas, pozivajući se na izvore bliske njegovom izbornom štabu, kao mogući datum navodi 21. mart. 

Predsednica Skupštine Srbije, Maja Gojković, raspisala je danas izbore za Predsednika Srbije, koji će da se održe 2. aprila. Ukoliko bude drugog kruga glasanja, on bi, kako su ranije preneli beogradski mediji, mogao da se održi na Uskrs – 16. aprila. 

Za sada nije poznato kako će se održati izbori na Kosovu i Metohiji, odnosno gde će se brojati glasački listići, s obzirom na to da je Ustavni sud Srbije ocenio da, dosadašnji način utvrđivanja rezultata izbora – glasanje na KiM-u, a prebrojavanje glasačkih listića u Raški i Vranju – nije u skladu sa zakonom.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.