Vučić: Najbolji odziv Srba na KiM do sada, očekujem teške dane po pitanje Kosova

„Do sada je najbolji odziv na KiM u odnosu na prošle predsedničke, parlamentarne i one druge parlamentarne izbore“, kazao je srpski predsednik Aleksandar Vučić nakon što je glasao danas na Novom Beogradu, odgovarajući na pitanje TV Most.

Na pitanje da li očekuje podršku Srba na KiM, uz potvrdan odgovor, ponovio je da očekuje „teške dane“ za pitanje Kosova i Metohije:

„Nadam joj se. Očekujem teške dane i nedelje pred nama baš po pitanju Kosova i Metohije, tako da…ali mislim da bez obzira na sve ono što su neki radili, u prethodna tri dana i tri meseca i plašeći narod izlaskom na izbore i da ne kukam na vreme u celoj Srbiji, kiša jutros u 7 sati, ali kako god da okrenete, mislim da narodnu volju ne možete da zaustavite, ljudi će na kraju… Evo vidite kod njih je ceo dan izašlo 22 odsto, kod nas je 22 odsto do 12 sati izašlo tako da kako bih vam rekao, ja mislim da to dovoljno govori o legitimitetu i legalitetu izbora.“

Danas se održavaju srpski parlamentarni izbori. Od 8.385 biračkih mesta u celoj Srbiji, 90 je na Kosovu, sa konačnim brojem birača od 6.584.376.

Birači u većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji su rano jutros na glasanje izašli kolektivno predvođeni funkcionerima Srpske liste i funkcionerima opštinskih institucija, a kamere su na više mesta zabeležile velike gužve. Ovako glasanje se odvija uprkos formalnim protivepidemijskim merama zaštite.

Izborni dan pratite na: Danas se održavaju srpski parlamentarni izbori

 

Zbog grupnog glasanja bez mogućnosti poštovanja pravila održavanja distance pic.twitter.com/4xfISF2G9I

https://www.youtube.com/watch?v=rhbM5B7igbYPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.