Vučić: Moj poziv na dijalog ne znači priznavanje Kosova

Moj poziv na dijalog ne znači priznavanje Kosova, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, navodeći da će se izjasniti tek kada čuje sve stavove.

"Ovo je samo poziv na dijalog, rešenja nisu gotova. Prekinite da izmišljate na svim stranama. Neću da izlazim sa rešenjima, dok ne čujem stavove kompletnog društva," naveo je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara kako vidi izjavu ruske istoričarke Elene Guskove da otvaranje dijaloga vodi priznanju Kosova.

KoSSev: Predsednik Srbije je u javnosti predstavio temu unutrašnji dijalog u vezi sa Kosovom i Metohijom. U dnevnom listu Blic 24. jula objavio je tekst "Zašto nam je potreban unutrašnji dijalog o Kosovu?", a za televiziju PINK  dao je istog dana intervju. Od tada, brojni su komentari i reakcije u vezi sa ovom političkom inicijativom. O tome više čitajte na našoj tematskoj stranici O inicijativi Predsednika Srbije za unutrašnji dijalog o KiM-u.


Danas se autorskim tekstom u vezi sa unutrašnjim dijalogom o KiM oglasio i ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić. O tome čitajte u posebnoj vesti.

"Srpsku politiku vodi srpsko rukovodstvo u skladu sa srpskim državnim i nacionalnim interesima," naveo je takođe, nakon obilaska novoizgrađenog Centra za vantelesnu oplodnju u Kliničkom centru Kragujevac.

Vučić kaže da su se do sada čuli stavovi nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja i nekih članova Vlade Srbije.

"Dobro je da učestvuje u dijalogu. Mi to pozdravljamo. Dobro je da čujemo svako mišljenje, od onih koje smo čuli od gospodina Šešelja sa Lazarevim kletvama, do Tadića sa stolicom u Ujedinjenim nacijama (za Kosovo, bez formalnog priznavanja). Čuli ste iz Vlade bar tri različita predloga i dobro je da su se ljudi otvorili da govore šta misle," rekao je, dodajući:

"Onda ćemo da sednemo sa građanima i razgovaramo šta je moguće, a šta je to što ne smemo da izgubimo."

B92/Tanjug

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.