Vučić: Konačni cilj hapšenje šefa operative Zeljka Bojića

„Onim što su juče uradili oni primoravaju srpske policajce na Severu da budu gori Albanci od Albanaca što oni neće da budu, sa konačnim ciljem da uhapse komandanta Bojića, evo da vam odmah kažem“, saopštio je predsednik Srbije, Aleksandar Vućić, ono što vidi kao „konačni cilj“ jučerašnje akcije Kosovske policije.

Odgovarajući na pitanje novinara, nakon obilsaka internata Vojne gimnazije, Vučić je izjavio da je sve što se radi „samo zloupotreba i pokušaj da od Srbije naprave krivca“.

Naveo je da je „ovo stota stvar koju su uradili, od maltretiranja i hapšenja Marka Đurića, upada više puta, tobož zbog hapšenja ubica Olivera Ivanovića“.

„Onda sam od njih čuo u Briselu da je to urađeno da bi se neki iselili sa severa Kosova“, otkrio je predsednik Srbije šta je „čuo od albanskih lidera“.

„Oni to ne kriju ljudi, oni to znaju između sebe“, zaključio je.

Vučić smatra da je „konačni cilj“ jučerašnje akcije kosovske policije hapšenje šefa operative Kosovske policije za region Sever, Željka Bojića.

To se čini „samo da bi sprečili da Srbi budu Srbi, jer jedini Srbin možeš da budeš i da se kucaš jajima sa Haradinajem ako si njegov poslušnik i ako nemaš nikakve veze sa Beogradom i Srbijom, kao što su pojedini od ovih njegovih kućnih Srba – kućnih ljubimaca i ovi jedan od pet i pet milijardi i miliona, i ne znam koliko već, što glasaju za Gonđu Ćauši ili što govore da je trebalo da podržim tu akciju“, objasnio je dalje.

Predsednik Srbije je rekao i to „odavno nema nikakvog poverenja u čast ljudi koji sede za stolom pa vas lažu“.

Kako kaže, u Briselu mu je rečeno da će takse biti ukinute za sedam dana,

„I Albanci i Evropljani“ su mu rekli.

Misli da će „sad mnogi u Srbiji“ da ga optuže da je on kriv što su ga „lagali i Albanci i Evropljani“.

„I kriv sam što nisam lažov, a oni lažovi“, zaključio je Vučić.

Dodao je, da to ne znači da im je poverovao, već da mu je rečno da će takse biti ukinute, i kako tvrdi, za to ima više svedoka.

Kako komentariše navode portparola KFOR-a Vinćenca Grasa tj. izjavu da je u ovom trenutku najveća pretnja retorika lidera i zloupotreba medija i da nije bilo iznenađenje kada je u pitanju jučerašnja akcija specijalne jedinice kosovske policije i da su svi o tome bili obavešteni, i vlast u Srbiji, bilo je jedno od novinarskih pitanja.

„Neka kaže koga je obavestio. Mi smo dobili obaveštajne podatke o tome oko 15. (maja), a oko 17. sam ja sa tim izašao u javnost. To je 12-13 dana. Izašao sam u javnost da ih molim da to ne rade. Što se tiče retorike o kojoj oni govore, nisu oni nimalo statusno neutralni, retorika i trikovi su ono čime se oni bave“, poručio je Vučić.

Pozvao je portparola KFOR-a da kaže ko ga je obavestio, „pošto juče u jednom trenutku nije hteo ni da se javi Mojsiloviću. Onda više mi nismo hteli da se javljamo. Pa su se opet negde čuli oko pola 12, 12 i to kada sam rekao ‘stupite u kontakt’. Ali sve vreme dok je trajala kriza, kontakta nije ni bilo. Evo i Mojsilović mi potvrđuje“.

Srbija će sačuvati svoj narod, zaštititi ga, i neće sedeti skrštenih ruku, a nek laže taj stručnjak koliko god hoće, šta god hoće, a tu je i general Mojsilović, i ministar odbrane Vulin, kakvi su im kontakti bili i koga su obavestili

„Prošlog puta sam rekao da lažu, ovog puta ću reći ne govore istinu. I to je lako da potvrdite, lako da dokažete, pokažete“, zaključio je predsednik.

„Možda misle ako su obavestili nekog od tih pet miliona i to da su obavestili državne organe – nisu. Ili nekog od vladika, nas nisu. Ovo smo mi dobili iz obaveštajnih izvora“Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.