Vučić: Bitke za Valač, Gazivode i Trepču biće veoma teške ali borićemo se, alternativu nemamo

Svaka bitka za fizičko očuvanje Valača i Gazivoda, metalurškog i rudarskog dela Trepče, u ovim malim rudnicima, posebno u leposavićkoj opštini, neće biti jednostavno i lako, ali borićemo se, poručio je danas iz Predsedništav nakon prijema koji je organizovao povodom Dana rudara Aleksandar Vučić.

„Borili smo se do sada. Alternativu toj borbi nemamo. Naš narod na Kosovu i Metohiji zna da je Srbija uz njih i da ćemo pomagati na sve moguće načine“, kazao je srpski predsednik.

Komentarišući jučerašnju vesti o ispisivanju grafita na spomen ploči knezu Lazaru u Prilepcu, njegovom rodnom mestu, Vučić je podsetio da je upravo to razlog da UNESCO donese odluku o ugroženosti srpskih svetinja na Kosovu.

„Inače ugrožavanje verskih i sakralnih objekata je nešto što je apsolutno nedopustivo i što je bilo imanentno u prethodnom periodu na Kosovu i Metohiji“, istakao je.

Objasnio je da kada postoji društvo u kojem se podstiče „takav odnos“ prema srpskom narodu, umesto da se javno kritikuje, onda je, kako kaže, logično da se sa tim suočavamo na dnevnom nivou.

„Ja da vam kažem da ćemo sve da lako da uradimo, neću i niti mogu, i znaju ljudi na Kosovu i Metohiji, znaju Srbi da bi to bila laž“, poručio je.

Rudarima, uključujući i Trepču, čestitao je današnji praznik i objasnio da razlog za to što nije u rudnicima danas, obaveza da ode na komemoraciju preminulom srpskom novinaru i ambasadoru u Ruskoj federaciji Miroslavu Lazanskom u 13 časova.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.