Vučić: 20. maja počinje isplata pomoći za Srbe sa KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio je raspored isplate pomoći građanima i privredi tokom meseca maja, navodeći da će taj proces početi u četvrtak, 6. maja isplatom 30 evra pomoći penzionerima.

Dan kasnije, u petak, 7. maja po 30 evra biće isplaćeno korisnicima socijalne pomoći i „ljudima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija“.

„Već 10-og idemo na isplatu 50 odsto minimalca preduzetnicima, mikro, malim i srednjim i velikim preduzećima, a 12. maja krećemo sa isplatom 30 evra svim ostalim građanima koji su se prijavili“, naveo je Vučić na Instagram profilu buducnostsrbijeav.

Najavio je da će već 20. maja početi isplata 100 evra za sve građane srpske nacionalnosti na Kosovu i Metohiji koji su se prijavili, odnosno 200 evra za nezaposlene sa KiM.

„Odmah posle toga idemo sa drugom tranšom od 600 evra za autoprevoznike“, dodao je Vučić.

Ponovo je pozvao građane da se vakcinišu protiv koronavirusa.

„Da pokušamo da završimo sa ovom epidemijom, da je pobedimo. Onda ćemo imati još više uspeha i još bolje rezultate“, poručio je Vučić.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.