VOX POPULI: Izborni dan

Naš tim je tokom čitavog dana prikupljao utiske građana o današnjem danu. Građani  ne pokazuju interesovanja da javno iznose svoje stavove.
 
Na pitanje našeg novinara da li imaju neka predviđanja ko bi mogao da pobedi u ovom krugu, te da li mogu da uporede ovaj krug glasanja sa prethodnim, građani su odgovorili: 
 
L. I.: (49): "Po meni, pobediće Goran Rakić, drugog nema, a mislim da je ovaj krug izbora slobodniji, bezbedniji. Sada može slobodnije da se izađe i da se glasa."
 
M. K. (23): "Ne znam šta da kažem. Mislim da mi tu ne možemo ništa da utičemo. Već se zna ko će da pobedi. Ne znam zašto bismo izašli."
 
T. D. (26): "Predviđam da će najverovatnije pobedu odneti Oliver Ivanović. Nekako on je već građanima poznat kao neko ko se duže vreme bavi politikom s obzirom na to da je čak i bio sekretar u vladi Republike Srbije za KiM, za razliku od svog protiv kandidata, Rakića, koji je građanima jedino poznat kao lokalni biznismen, sada već kao neki rukovodilac, ali i kao neko ko nije plovio u političkim vodama. Mislim da će izlaznost u ovom krugu biti veća za razliku od prethodna dva, govorim o građanima srpske nacionalnosti koje će voditi misao da je bolje da grad vodi neko ko je Srbin. Izlaznost Albanaca verujem biće maksimalna, ali uzdajmo se da je na severu više Srba i pored malverzacija albanske strane koja je dodala par stotina birača. Nadajmo se najboljem."
 
M. I. (63): "Moj utisak je da je ovog puta sve organizovanije. Prošli put se ništa nije znalo. Narod će da se zanese i da glasa za Olivera Ivanovića, ali mislim da su svi za vladajuću stranku, kao što sam i ja."
 
T. L. (45): "Ja bojkutujem izbore ali mislim da će pobediti državna lista iz Srbije. Njihov kandidat je nebitan jer se radi o beogradskom projektu kao što je i nebitno ko će uopšte pobediti, mislim čak i na albanske kandidate jer posle ovih izbora sever i zvanično ulazi u proces integracije sa Prištinom."
 
D.I.: (78): "Ja čekam da me tim poseti kući jer ne mogu da odem da glasam, slabo sam pokretan. Pobediće Goran Rakić, to je jednostavno tako, a neku razliku ne vidim jer i ne izlazim."
 
O. M. (49): "Mnogo je ljudi došlo sa strane da glasa, to je malo čudno. Ono što sam primetila jeste da sam videla Albance koji glasaju kao i albance u izbornim komisijama i neki čak i ne govore sprpski, a toga nije bilo u ranijim krugovima. Čudno sam se osećala gledajući to i sliku Svetog Save u učionici koja je stajala iznad njihovih glava. Podsetilo me je to na prošlost, jedna učionica je bila sa albanskim, a druga sa srpskim učenicima i na odmoru bi smo zajedno pušili.  Ja sam odrasla sa njima, ne kažem da je to loše, bilo mi je samo čudno. Što se mene tiče, jedini normalan kandidat za koga vredi glasati nalazi se u zatvoru."

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.