Voker: Vreme je za novu generaciju i nove ideje

Foto: RTK2

Bivši šef verifikacione misije OEBS-a na Kosovu, američki diplomata Vilijam Voker, rekao je da je sada vreme da pokret Samoopredeljenje pokaže da oni nisu “arogantni ekstremisti”.

Voker je istakao da je vreme da Kosovo predvodi nova generacija političkih lidera.

„Aljbin i drugi iz pokreta kao i aktivisti stranke, imaju snažna, dobro osmišljena i artikulisana mišljenja. Nešto od toga međunarodnoj zajednici nije poznato. Pokret Samoopredjeljenje će imati priliku da pokaže svetu da to nije skup arogantnih i ekstremističkih mladih lidera, već nova generacija sa novim idejama“, rekao je Voker za portal Telegrafi.

Smatra da bi nova vlada trebalo da na prvom mestu sluša preporuke onih koji žive u dijaspori.

„Sledite svoje najbolje instinkte. Slušajte, ali ne prihvatajte automatski savete ili naredbe međunarodne zajednice. Obratite se albanskoj dijaspori za savet i njihovo učešće u vašem odlučivanju i pokažite da poziv kosovske javnosti za novom generacijom liderstva, novim idejama, novim normama političkog ponašanja nisu bili uzaludni“, rekao je bivši šef verifikacione misije OEBS-a na Kosovu.

RTK2

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.