Vojislav Šešelj: Razmišljam o učešću na kosovskim izborima

Lider Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj, kaže da predstavnici Srba u institucijama ne uživaju poverenje srpskog stanovništva na Kosovu i dodaje da bi se to uskoro trebalo promeniti.

"Oni sa dva-tri procenta dobiju sva poslanička i odbornička mesta i ponašaju se kao da ih je izabrao sprski narod, a nemaju nikakvo poverenje srpskog naroda, i to je momenat koji me više tera da nađem načina da tome kontriramo," rekao je lider SRS-a za RTK2.

Kontra bi, prema rečima Šešelja, bila takozvana "Srpska patriotska lista".

"Ni sa Vučićem, ni sa Ivanovićem, jer se ne zna koja je varijanta gora, pa da imamo jednu čistu 'Srpsku patriotsku listu'. Verovatno na Kosovu neće dozvoliti registrovanje Srpske radikalne stranke, ali nema veze. Lista može da ima drugačiji naziv, a mi ćemo javno podržavati tu listu, dok će naši aktivisti biti kandidati na toj listi," kazao je Šešelj.

Vojislav Šešelj ističe da bi Srbi na Kosovu trebalo sami da odlučuju ko će biti njihovi lideri.

"Šta god oni odluče ja ću ih u tome podržati. Šta god odluči naš ogranak Srpske radikalne stranke na KiM-u, SRS iz Beograda će ih u tome podržati," zaključio je Šešelj.

RTK2

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.