Voda u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu neispravna za piće

Voda

Vest je ažurirana

Voda iz sistema Vodovoda Ibar nije trenutno ispravna za piće, potvrdio je za KoSSev, direktor JP „Vodovod Ibar“, Miodrag Ralić. On je jutros održao sastanak sa nadležnima, i apelovao je na građane da, sve dok Higijenski zavod ne potvrdi ispravnost vode za piće – koriste flaširanu vodu.

Higijenski zavod je jutros utvrdio da, iako je voda tehnički ispravna, ona ne sadrži hlor.

Vodosnabdevanje je u međuvremenu i prekinuto.

„Vode nema u celoj Mitrovici. Utvrđujemo razloge zašto ne radi pumpa stanica u Suvom dolu,“ kazao je u izjavi za Radio Kontakt plus, direktor vodovoda u južnoj Mitrovici, Kadri Istrefi, dodajući da hitno rade na rešavanju problema.

Albanska sela na Severu Kosova, Boljetin i Žaže, takođe su bez vode, ali isključenje traje već nedelju dana, javlja Koha.

Ljavdim Peci ispred opštine Zvečan naveo je da je KEDS isključio pumpe za vodu. KEDS je, sa druge strane, u kratkom odgovoru za prištinski portal, naveo da je nakon mnogih upozorenja da se plati neplaćeni dug, isključio struju zbog čega pumpe i ne rade. Oni takođe navode da su dugovanja izuzetno visoka, a da je problem nastao sa opštinom Zvečan koja nije, kako tvrde, isplatila dug KEDS-u.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.