Vladika Atanasije u teškom stanju

Atanasije Gazimestan
FOTO: KoSSev

Vladika Atanasije koji se u trebinjskoj bolnici već duže leči od kovida-19, nalazi se u težem stanju, potvrdila je upravo Eparhija Zahumsko-hercegovačka.

„Zdravstveno stanje umirovljenog episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Atanasija, tokom protekle sedmice se pogoršalo. Episkop Atanasije i dalje se nalazi na bolničkom lečenju, a trenutno u teškom opštem stanju, sa upalom oba plućna krila, uz neinvazivnu respiratornu podršku“, naveli su u saopštenju.

Osoblje JZU Bolnica Trebinje neprestano se stara o zdravstvenom stanju Episkopa, kao i o mnogobrojnim drugim bolesnicima, na čemu im se Eparhija zahumsko-hercegovačka i posebno zahvalila, kao i svima onima koji upućuju želje za vladikino ozdravljenje.

Njega je jutros posetio i vladika budimljaansko-nikšićki Joanikije.

Vladika Atanasije je uz mitropolita Amfilohija jedan od najomiljenih episkopa SPC na KiM, te vladika van raško-prizrenske eparhije koji decenijama već intenzivno posećuje crkve i manastire i većinski srpske sredine na Kosovu.

Molitve za njega javno je danas uputio i iguman Visokih Dečana, o. Sava.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.