Vlada Srbije najavila zapošljavanje ukupno 300 diplomaca medicinskih škola i fakulteta

Vlada Srbije usvojila je danas više zaključaka među kojima su i oni kojima se nalaže Ministarstvu zdravlja da preduzme mere s ciljem zapošljavanja 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta i 200 najboljih diplomaca srednjih medicinskih škola.

Juče je održana sednica Vlade Srbije, na kojoj je, između ostalog, odlučeno da se uputi novčana humanitarna pomoć za decu i izbeglice u Ukrajini u ukupnom iznosu od tri miliona evra.

Članovi Vlade su doneli i Zaključak kojim je omogućeno građanima Srbije i Turske da državne granice obe zemlje prelaze sa važećom biometrijskom ličnom kartom.

Na sednici je ujedno usvojen Zaključak o saglasnosti da Ministarstvo zdravlja preduzme sve mere iz svoje nadležnosti s ciljem zapošljavanja 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta u zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

Poručili su da je to značajan korak ka sprečavanju odlaska mladih lekara iz Srbije i da istovremeno doprinosi daljem razvoju srpske medicine.

„Vlada Republike Srbije na ovaj način podržava najuspešnije studente koji su svojim radom, znanjem i trudom postigli izuzetne naučne i akademske rezultate i omogućava im da nastave usavršavanje u oblastima medicine u okviru državnog sistema zdravstvene zaštite“, navodi se u saopštenju.

Vlada takođe precizira da je istovetan Zaključak donet i u cilju zapošljavanja 200 najboljih diplomaca srednjih medicinskih škola.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.