Kosovska vlada odobrila povećanje cena za potrošače koji troše više od 600 kWh

kesco računi struja
Foto: KoSSev

Izvor: Gazeta Ekspress (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Vlada Kosova odobrila je zahtev Regulatorne kancelarije za energetiku, za povećanje cene električne energije za potrošače koji troše više od 600 kWh struje, prenosi Ekpress.

Oni su zahtevali da se predložena tarifa za ove potrošače smanji, uvodeći uvoznu cenu plaćanja za te potrošače i tako promovišući energetsku efikasnost.

„Subvencija za električnu energiju od strane Vlade uticaće na to da tarifa za poslovne korisnike ostane sa povećanjem od 0%, tarifa za kućne potrošače do potrošnje od 600 kWh ostaje sa povećanjem od 0%, dok će tarife koju predlaže RUE za potrošače u domaćinstvu za potrošnju preko 600 kWh, biti smanjene, uvodeći uvoznu cenu plaćanja za ove potrošače i tako promovišući energetsku efikasnost“, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Inače, izveštaj RUE predlaže da se tarifa za potrošače sa 800 kWh utrošene električne energije mesečno poveća na 13,31 evro. A oni potrošači koji troše 1000 kWh struje mesečno, prema predlogu RUE suočiće će se sa povećanjem cene struje od 24,62 evra.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.