Vlada odlučila: Strategija i zakon o Trepči

Izvor: RTK2 (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Na drugoj današnjoj sednici Vlada Kosova je odlučila da se pitanje kombinata Trepča reguliše posebnom startegijom i zakonom.
 
Vlada Kosova je usvojila predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o javnim preduzećima, koji na poseban način reguliše pitanje Rudarsko-metalurškog i hemijskog kombinata Trepča.
 
Predlog zakona obuhvata izmene koje između ostalog obuhvataju da određena društvena preduzeća mogu dobiti status javnih kompanija odlukom Skupštine Kosova i na zahtev Vlade Kosova, saopšteno je web stranici kosovske Vlade. 
 
Izmene podrazumevaju i da se status Trepče reguliše posebnom strategijom i zakonom. Za ona preduzeća koja su ušla u proces restrukturiranja, likvidacije i slično, prekidaju se ti procesi stupanjem na snagu ovog zakona, bez potreba za sudskom odlikom. 
 
U ovim trenutima Skupština Kosova zaseda kako bi razmotrila izmene zakona o restrukturiranju određenih preduzeća i njihovih aktiva, ali ne i o Trepči. Opozicija optužuje Vladu da je odustala od razmatranja statusa Trepče nakon pritisaka Vlade Srbije.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.