Vlada ima mesec dana da da svoje mišljenje o ukidanju Specijalnog suda

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; jučerašnje izdanje)

Vlada Kosova ima rok od mesec dana da da svoje mišljenje o inicijativi grupe poslanika za ukidanje Zakona o Specijalnom sudu.

U međuvremenu, sa ili bez mišljenja Vlade, inicijativa poslanika može da se razmotri u Skupštini Kosova, u roku od dva meseca od dana kada je pokrenuta.

Međutim, savetnik premijera Kosova, Haljilj Matoši, izjavio je za Radio Slobodna Evropa da "Vlada još nije primila zvanični dokument od Skupštine i da će se ovo pitanje rešavati kada taj dokument dođe u Vladu".

Grupa od 43 poslanika, uglavnom iz Demokratske partije Kosova, Alijanse za budućnost Kosova i Inicijative za Kosovo pokrenula je ukidanje Zakona o Specijalnom sudu 22. decembra.

Zahtev je upućen Predsedništvu Skupštine za sazivanje vanredne sednice na kojoj će biti ukinut Zakon o specijalizovanim većima (Specijalni sud).

Prema Poslovniku o radu, Vlada ima rok od mesec dana da u pisanoj formi da svoje mišljenje, pošto je Predsedništvo Skupštine dostavilo ovu inicijativu izvršnoj vlasti.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.